Un públic molt divers, el qual novament va exhaurir les places disponibles, va gaudir de la xerrada i va començar a endinsar-se en el seu autoconeixement de la mà d’en Sergi Pérez

Amb una Sala Mercè Torrents plena de gom a gom, en Sergi Pérez va pronunciar ahir per segona vegada la conferència ‘Vivim la vida o la vida ens viu” davant de 150 persones. I és que el tema proposat és un tema prou transversal com per aplegar persones de les més diverses professions. Amb les d’ahir han estat ja més de 300 persones les que dins d’aquest mes de juny han pogut escoltar-lo en les dues accions organitzades conjuntament pel CIFE i él col.lectiu Mestres de Vida, del qual en Sergi n’és un dels fundadors i un dels principals impulsors. La professora Anna Pujol, del Departament de Psicologia de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya va ser l’encarregada d’emmarcar la xerrada i presentar el ponent.

IMG_1914 bis

I tal com afirmava el director del CIFE, l’Antoni Portell, en obrir l’acte, “que tantes persones ens apleguem un 22 de juny a les 7 de la tarda i en un dia calorós com el que ens ha acompanyat, vol dir que alguna cosa és mou“, vol dir que el que es proposava generava interès. I és que es tractava d’una munió de persones dels més diversos camps i en bona part de l’àmbit educatiu, però no majoritari, que no només les unia la seva voluntat d’avançar i aprofundir en el seu autoconeixement, sinó també la voluntat de conèixer eines que els puguin  acompanyar en aquest procés de descoberta interior. Un procés que com argumentava el mateix Sergi passa per revertir la massa certa evidència d’haver passat de viure la vida a només pensar-la, realitat aquesta darrera en la qual massa sovint ens hem instal.lat. I és que com ell mateix afirmava “avui dia hem canviat una vida viscuda per una vida pensada … i això molt sovint ens impedeix tenir una relació directa amb el que tenim al davant”.

IMG_1921 bis

Més enllà dels enllaços relacionats amb el tema i que detallem al final d’aquesta entrada voldríem destacar que al torn obert de les dues conferències hi va haver intervencions que anaven en la mateixa línia de preguntar a en Sergi com es podia passar del “què”, expressat molt clarament a les dues xerrades pel ponent, al “com”, a la qual cosa en una i altra ocasió en Sergi va contestar que es tractava d’un procés que per a fer-lo la persona necessita un acompanyament expert que li aporti les eines necessàries per iniciar aquesta descoberta interior, aquesta retrobada amb el que el ponent indentificava com a “naturalesa essencial” i que, a partir d’aquí com a persones sortir progressivament de la “naturalesa egoica” que massa sovint ens límita i ens viu la vida més que permetre’ns viure-la. Una naturalesa que ens ha de permetre passar de sobreviure a viure, de ser fitxes a ser jugadors de la nostra vida. En definitiva, de ser espectadors a ser actors.

IMG_1917bis

En aquesta línia al final de l’acte es va recordar a les persones assistents que precisament amb aquesta finalitat el CIFE i el col.lectiu Mestres de Vida han organitzat una formació per a aquelles persones que vulguin iniciar aquest camí.

Podeu trobar més informació sobre aquesta interessant proposta formativa a:

http://www.uvic.cat/formacio-continua/ca/cursos/vivim-la-vida-o-la-vida-ens-viu-vers-una-vida-plena-de-la-ma-del-treball-interior

Altres entrades relacionades en aquest lloc:

http://mon.uvic.cat/cife/2016/06/02/les-eines-de-treball-interior-ens-ensenyen-a-viure-el-moment-present/

http://mon.uvic.cat/cife/2016/05/28/vivim-la-vida-o-la-vida-ens-viu/

http://mon.uvic.cat/cife/2016/04/07/la-clau-de-lexit-personal-i-professional/