Article d’opinió de Marina Geli
El Dr. Campistol, metge nefròleg i gerent de l’Hospital Clínic de Barcelona, va iniciar la setmana acollida dels estudiants de primer de Medicina de la Facultat de la UVIC-UCC, amb la conferència: Ser Metge en el Segle XXI.
Enguany iniciem a la UVIC-UCC, l’etapa clínica de la primera promoció d’estudiants de la Facultat de Medicina UVIC-UCC. Estrenada la Unitat Docent de Manresa, a l’Hospital Althaia juntament amb la de Vic, a l’Hospital de Vic-Consorci Sanitari de Vic. El Pla d’Estudis de la Facultat, seguint les recomanacions internacionals d’innovació, vol formar a metges/metgesses que tinguin coneixements, habilitats i actituds per fer i sobretot ser metges en el món canviant del segle XXI.
La metodologia docent es basa en poques lliçons magistrals, molts casos clínics i tallers per aprendre la pràctica clínica des de l’inici. Les pràctiques clíniques, a partir de tercer, són el nucli central de la formació, pràctiques generalistes o especifiques de cada matèria. Els alumnes a partir de tercer tenen l’oportunitat de fer pràctiques intensives a l’atenció primària, els sociosanitaris i els hospitals d’aguts de diferents nivells. La clara vocació territorial de la UVIC-UCC permet a la Facultat de Medicina disposar d’una xarxa de centres de tota la Catalunya interior.
«El metge/metgessa ha de saber viure en les incerteses i guanyar autoritat, seguretat, lideratge des del professionalisme»
Accés a l’article complet de Marina Geli, “Ser metge al segle XXI” (publicat a Nació Digital)
Deixa un comentari