Pian – Sífilis

with No hi ha comentaris

Article d’opinió de Marina Geli

El jove metge investigador doctor Oriol Mitjà va participar la setmana passada en les Tertúlies de Literatura Científica de la UVIC-UCC. Reconegut en el món per l’intent d’erradicar el Pian, malaltia tropical desatesa, causada per un bacteri de la família dels treponemes, la mateixa que origina la Sífilis.

El doctor Oriol Mitjà constata que cal deixar de fer invisibles les malalties de països pobres i que la recerca en salut ha de tenir en compte a tot el món. Serveix l’exemple del Pian, malaltia tropical desatesa i de la sífilis. La recerca en salut ha d’incorporar la mirada local i la global.

El Doctor Oriol Mitjà va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona- Clínic amb una sòlida formació postgrau a la London School of Higiene Tropical Medicina. El seu compromís amb les malalties de la pobresa el va portar a la seva tesi doctoral entorn “Estratègies per al control del Pian i altres malalties tropicals desateses de les Illes del Pacífic. El doctor Oriol Mitjà treballa a l’Illa de Papua Nova Guinea com a clínic i investigador. L’any 2012 va publicar a la revista Lancet els resultats del control del Pian amb una única dosi d’azitromicina, amb uns costos de menys d’un euro per persona. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha incorporat al doctor Mitjà com expert per l’erradicació del Pian en el món.

«Hi ha moltes malalties infeccioses que naixen de la pobresa i impedeixen el desenvolupament de les comunitats afectades»

Accés a l’article complet de Marina Geli, “Pian – Sífilis” (publicat a Nació Digital)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *