Anna Puig-Ribera: “Cal redissenyar les ciutats perquè siguin més saludables”

with No hi ha comentaris

ODS 3. SALUT I BENESTAR

Un estudi de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), fet en el marc del projecte Salut als Carrers, en el qual ha participat el Grup de Recerca en Esport i Activitat Física (GREAF) de la UVic-UCC, a més a més d’ISGLOBAL i la Direcció de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l’Ajuntament de Barcelona posa de manifest els beneficis que aporten en la salut de la ciutadania les superilles que s’han creat als barris de Poblenou, Sant Antoni i Horta d’aquesta ciutat. Anna Puig-Ribera, coordinadora del GREAF, explica quina ha estat l’aportació d’aquest equip d’investigació en aquest estudi.

Com va ser que l’Agència de Salut Pública de Barcelona encarregués al GREAF una transferència de coneixement en l’estudi de les superilles de Barcelona?

Havíem coincidit diverses vegades en diferents congressos científics amb la Dra. Catherine Pérez, responsable del servei de Sistemes d’Informació Sanitària en Salut de l’ASPB i coordinadora del projecte Salut als Carrers. Aquest projecte té l’objectiu d’avaluar els efectes mediambientals i de salut relacionats amb els canvis urbanístics i de mobilitat de les superilles de Barcelona. La Dra. Pérez coneixia la nostra expertesa en l’àrea de l’activitat física i salut i suposo que va pensar que podríem ser útils per avaluar els efectes que les superilles podrien tenir sobre l’activitat física de la ciutadania. Cal recordar que la inactivitat física i el comportament sedentari, cada vegada més prevalent en la nostra societat en tots els grups d’edat, són estils de vida nocius per a la salut i benestar de les persones.

Llegir més 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *