Acció en salut mental al territori

Acció en salut mental al territori

with No hi ha comentaris

Article d’opinió de Marina Geli


El passat dia 30 d’octubre va constituir-se a Vic la Taula de Salut Mental i Addiccions d’Osona. La proposta acorda una governança compartida entre els ajuntaments de la comarca d’Osona i els departaments més implicats de la Generalitat (Salut, Educació, Treball i Afers Socials, Interior, Institut Català de les Dones, Justícia, Habitatge, Cultura, Mitjans de Comunicació) i un model operatiu entre les xarxes sanitàries, sociosanitàries, socials, educatives i  els representants de les persones amb malaltia mental i addiccions. La Universitat de Vic-Central de Catalunya acompanya des del Centre Estudis Sanitaris i Socials.

Aquesta proposta se suma a la necessitat de fer efectiu el treball en xarxa. El territori és el continent on aconseguir els resultats proposats. La Generalitat planifica, marca les direccions estratègiques a través del Pla Director Salut Mental i Addiccions, ara revisat 2017-2020 i el Pla Integral de Salut Mental. La Generalitat ha de garantir la qualitat, l’equitat i l’eficiència però només en col·laboració amb els ajuntaments i en polítiques descentralitzades aconseguirem les fites.

La voluntat i la necessitat d’atenció centrat en i amb les persones i el seu entorn condiciona. Més enllà de la xarxa sanitària cal trobar models executius, operatius, simplificats, solvents, avaluables de col·laboració.

L’estigma de la malaltia mental és llarg i imprescindible, les polítiques s’han de basar en l’evidència, en les bones pràctiques i en l’ètica»

Accés a l’article complet de Marina Geli, ”Acció en salut mental al territori” (publicat a Nació Digital)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *