El proper divendres 20 d’octubre a les 9:30h tindrà lloc a la sala Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, la Jornada de Recerca: Educació, Cultura i Escriptura femenina (1800-1950).

El propòsit d’aquesta sessió, que s’emmarca dins dels projectes del Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLHIC), és explorar l’educació i l’escriptura de les dones en el període de 1800-1950 a través de la seva correspondència. El i les ponents abordaran el gènere epistolar com un mitjà per al desenvolupament de l’escriptura de les dones, analitzaran la seva educació a Catalunya contemporània i exploraran les possibilitats de les cartes com a instruments d’educació informal per a les dones en el context de l’Anglaterra victoriana.

La jornada començarà amb la ponència “Lletres i cartes: l’escriptura de les dones”, a càrrec de la Dra. Montserrat Sanmartí (Universitat Rovira i Virgili) que anirà seguida de la conferència plenària “Dona i educació a la Catalunya contemporània: tres diàlegs”, de la mà del Dr. Joan Soler (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya). La cloenda es farà a càrrec de la Dra. Meritxell Simon-Martin (Universitat de Maine), que desenvoluparà el tema “Bildung epistolar: les cartes com a font d’educació informal entre dones en el context de l’Anglaterra victoriana”.

El projecte s’origina a partir de l’exposició Correspondència femenina, que es va inaugurar dins de la programació de les activitats que organitzà el juliol de 2016 l’Ateneu de Vic, la UVic-UCC i el Casino de Vic, i que comptà amb la col·laboració de l’Arxiu Històric de Tarragona, l’Arxiu Municipal de Valls, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp, la Col·lecció privada Tarragona i l’Arxiu privat Sanmartí.

Coordinen aquesta jornada la Dra. Carme Sanmartí i la Dra. Teresa Julio del “Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació” (GETLIHC).