El VI Congrés d’Economia Feminista es va celebrar els dies 5, 6 i 7 de setembre a València. L’edició anterior va tenir lloc l’any 2015 a Vic i fou organitzada per membres del GR SoPCI, del GR Emprèn, de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures i la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris. Després de l’èxit de les dues darreres edicions, el Congrés d’Economia Feminista es consolida amb la participació de centenars de persones i com l’espai de trobada per excel·lència entre l’àmbit acadèmic i social per la creació de coneixement aplicat i debat en l’àmbit de l’economia feminista de cara a generar alternatives al model econòmic i polític actual.
El GR SoPCI- juntament amb la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures i la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris- hi van tenir una participació rellevant, presentant-hi sis comunicacions en quatre de les sis àrees temàtiques que han estructurat l’edició d’enguany. Tres de les comunicacions van formar part de la sessió Cures Comunitàries, on Patricia Celi va presentar “El rol dels espais comunitaris de cures de persones grans a la democratització de les cures a la ciutat de Barcelona”, Sandra Ezquerra i Marta Rivera “Diàlegs entre l’Economia Feminista i l’Economia dels Comuns: la democratització de les cures” i Christel Keller “El paper dels projectes comunitaris de base en la reorganització de les cures. El cas del Residencial Santa Clara a Màlaga”. Ezquerra i Rivera, juntament amb la Marina Di Masso, van participar també de l’àrea de Resistències i Pràctiques Feministes, amb la comunicació “¿Alternatives socioeconòmiques feministes? Aportacions per a la construcció d’un marc analític”. A més a més, Di Masso va estar present a una de les sessions d’Ecofeminisme i Agroecologia Feminista presentant “Agroecologia i feminisme: ponts i fractures a la seva aplicació a les polítiques alimentàries urbanes”, exposada col·lectivament amb altres investigadores. Així mateix, a l’àrea Desmuntant el Neoliberalisme, l’Anna Pèrez-Quintana va parlar sobre “L’encaix entre l’emprenedoria i la identitat de gènere femenina”, que va preparar amb Anna Sabata, del Grup de Recerca Emprèn. Finalment, Elba Mansilla, col·laboradora de la Càtedra, va participar en un conversatori d’iniciatives d’autoocupació feminista aportant coneixement des de l’experiència a la cooperativa La Ciutat Invisible.
El Congrés va finalitzar amb la certesa d’haver generat coneixement, propostes i aliances necessàries perquè l’economia feminista continuï avançant. La UVic-UCC hi ha tingut una participació important i treballarem per tornar a ser presents a la següent edició, que es realitzarà a Bilbao el juliol del 2021.
Deixeu un comentari