Línies de treball
La Càtedra realitza activitats docents, de recerca aplicada i d’innovació, de transferència de coneixement, i de divulgació i difusió científica.
- Estudi de sistemes alimentaris entenent-los com sistemes socioecològics complexos que tinguin com a base l’agroecologia.
- Promoció de sistemes alimentaris ambientalment sostenibles i socialment justos que facin un ús racional dels recursos disponibles.
- Sistematització, facilitació i dinamització de processos agroecològics.
- Recerca encaminada a donar resposta a les necessitats de les persones implicades en les pràctiques agroecológiques, com per exemple: circuits curts de comercialització o la transformació alimentària artesanal.
- Estudi, recuperació, visibilització i promoció del coneixement local tradicional, com a eina de desenvolupament sostenible, adaptació al canvi climàtic i la seguretat alimentària.
- Promoció, estudi i difusió del patrimoni rural, incloent-hi el paisatge agrari.
- Estudi i difusió del consum d’aliments sostenible i saludable.
- Promoció del dret a l’alimentació i la Sobirania Alimentària.
- Estudi de la relació entre agroecología i comuns.
- Estudi i visibilització del paper de les dones i de les persones joves en l’àmbit agroalimentari, i concretament dins de l’agroecologia.
- Creació de xarxes col·laboratives, incloent el suport als processos i emprenedors agroecològics i als moviments i col·lectius socials relacionats amb l’agroecologia i la sobirania alimentària.
- Desenvolupament i aplicació de metodologies innovadores de recerca i comunicació.
- Integració de la perspectiva de gènere de forma transversal a les línies de treball abans descrites, i més concretament estudi dels vincles i aportacions de l’ecofeminisme a l’agreocologia.