La càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC organitza aquesta setmana una escola d’estiu internacional sobre pràctiques d’investigació per a la transformació del sistema alimentari. El curs vol respondre a com es pot aprendre i fer recerca de manera que es contribueixi a una major justícia social, ecològica i de coneixement.

En aquest sentit, l’escola d’estiu es vol diferenciar d’altres propostes d’aprenentatge que se centren en aspectes de la transformació del sistema alimentari com ara les xarxes alimentàries alternatives, el dret a l’alimentació i les polítiques per a la sobirania alimentària. En aquest cas, pretén focalitzar-se en les aproximacions, les metodologies i les pedagogies d’investigació, i identificar les que puguin contribuir a una major justícia.

Entre els objectius del curs també figura la voluntat de reflexionar críticament sobre les pràctiques i el posicionament propis de cada investigador, i aprofundir en les teories del canvi. Alhora, pretén construir una comunitat de pràctiques que ha de ser l’embrió d’una xarxa de suport i aprenentatge mutu amb voluntat de continuïtat.

L’escola d’estiu té lloc del 24 de juny a l’1 de juliol a Santa Maria d’Oló. Per part de la UVic-UCC el programa el coordinen Rosa Binimelis i Marta Rivera, membre i directora de la càtedra d’Agroecologia respectivament. L’escola d’estiu també compta amb la implicació del Centre for Agroecology, Water and Resilience de la Coventry University (Gran Bretanya). Malgrat es van rebre una setantena de peticions d’inscripció, per qüestions logístiques i d’espai la formació s’ha limitat a 17 persones, que procedeixen entre d’altres de diferents països d’Europa a més d’Equador, Japó, Austràlia, Canadà o Estats Units.

https://www.uvic.cat/noticies/la-catedra-dagroecologia-organitza-una-escola-destiu-internacional-per-reflexionar-sobre