Els tres equips guanyadors de la FLL Vic han estat premiats a la final estatal de Logronyo

Els equips VeAquartium d’Artés, Arobot Infinity de Platja d’Aro i 10power de Manlleu, equips guanyador del torneig FLL del Vic del passat 17 de febrer, han participat aquest passat cap de setmana, 10 i 11 de març, a la final estatal celebrada a Logronyo.

S’hi presentaven 55 equips de tot l’Estat espanyol, del quals 23 eren procedents de Catalunya, on els tres equips procedents de la FLL Vic han estat premiats: VeAquartium amb el 1r premi al Treball en Equip, Arobot Infinity amb el 1r premi a la Programació i 10power amb el 1r premi a la Investigació.

Quatre equips catalans han obtingut l’accés a tornejos internacionals, dos dels quals representants de la FLL Vic: VeAquartium participarà al FIRST LEGO League Open Invitational Central Europe que es celebrarà a Debrecen (Hongria) del 16 al 19 de Maig

i 10power participarà, del 17 al 20 de Maig, a la FLL Razorback Invitational de Arkansas (EUA).

Llistat general de Premis de la final estatal 2018

 

Èxit de participació a la 6a edició del Torneig de Robòtica FIRST LEGO League a la Universitat de Vic 

Tres són els equips que es varen classificar per a la Gran Final que es celebrà a Logroño el 10-11 de març.

La 6a edició del Torneig First Lego League (FLL), celebrada el dissabte 17 de febrer a les instal·lacions de la UVic, va suposar una gran festa de la robòtica per a estudiants de secundària i de primària i un nou repte per a la facultat, acollint per primer any 36 equips i més de 350 estudiants d’entre 6 i 16 anys, donant així la possibilitat a tres equips de classificar-se per a la Gran Final.

D’entre els 36 equips que van participar al torneig, l’equip 10 Power de Manlleu va ocupar la tercera posició, Arobot Infinity de Platja d’Aro es va emportar la segona i VeAquartium, un equip procedent d’Artés, es va classificar en primer lloc, guanyant tots tres el dret a participar a la Gran Final Estatal que es va celebrà a Logroño els dies 10 i 11 de març d’enguany.

A la Taula següent es presenta la relació de premis atorgats en aquesta 6a edició de la FLL a la UVic-UCC.

 

FIRST LEGO League HYDRODYNAMICS

 

El cicle del consum humà de l’aigua és el tema del repte d’aquest any 2018.

Cada dia utilitzem aigua, però probablement no pensem en com i perquè la utilitzem. Ja sigui directa o indirectament, tots necessitem l’aigua per a varies coses.

Es hora doncs, de posar-se a pensar i identificar un problema que pugueu resoldre!

El cicle del consum humà de l’aigua és el tema del repte d’aquest any 2018.

Cada dia utilitzem aigua, però probablement no pensem en com i perquè la utilitzem. Ja sigui directa o indirectament, tots necessitem l’aigua per a varies coses.

Es hora doncs, de posar-se a pensar i identificar un problema que pugueu resoldre!

En equips, penseu en com utilitzeu l’aigua. Des de l’inici del seu cicle humà, fins al final. Escolliu una part d’aquest cicle humà de l’aigua que us desperti curiositat o interès, i identifiqueu-ne un problema que vulgueu resoldre. Recordeu, que teniu prop vostre una gran quantitat de professionals, que estan en contacte dia rere dia amb diferents parts d’aquest cicle humà de l’aigua, així doncs, no dubteu en posar-vos-hi en contacte, segur que ells us podran explicar coses que encara no sabíeu.

Consell: El joc del robot proporciona molts exemples de com fem servir l’aigua.

Pregunteu-vos a vosaltres mateixos:

  • D’on ve l’aigua que utilitzo?
  • En cas que vingui de lluny, com es transportada fins on visc jo?
  • Després de que l’utilitzo, on va a parar?
  • Aquest mateix cicle, com és en altres parts del món?
  • Que passa quan no es té accés a l’aigua potable?

Identifiqueu-ne un problema, i informeu-vos sobre quines són les solucions actuals, i com es poden millorar.

Finalment, dissenyeu una solució innovadora! Perquè creieu que la vostra solució funcionarà on altres han fracassat? A quin públic va dirigida aquesta solució? Responeu-vos a aquestes preguntes per assegurar-vos presentar una idea amb una base sòlida.

No us oblideu de consultar el glossari que trobareu en el document del repte d’aquest any, per tal d’entendre quines definicions hi ha per a les paraules que més veureu aparèixer en aquest repte.

Guia del repte HYDRODYNAMICS 2018

 

Junior FIRST LEGO League Aqua Adventure

Per altra banda, i aquell mateix dia 17 de febrer per la tarda, en el mateix recinte de la Universitat de Vic, també hi tindrà lloc la tercera edició de l’esdeveniment Junior FIRST LEGO League, on quasi una quarantena d’equips de nens i nenes de 6 a 9 anys faran una demostració i exposició dels treballs que hauran treballat prèviament sobre la temàtica d’enguany, que també versa sobre el cicle humà de l’aigua “Aqua Adventure”. Aquest treball promou també els valors de la creativitat, la innovació, l’emprenedoria i l’esperit d’equip en els més petits.

 

La sisena edició del Torneig FIRST LEGO League de la Universitat de Vic engega motors

 

El dissabte 17 de febrer de 2018 la Facultat de Ciències i Tecnologies de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, acollirà per sisè any consecutiu un dels set Tornejos classificatoris de la FIRST LEGO League que es realitzen a Catalunya, on una trentena d’equips buscaran emportar-se un dels tres passis cap a la Gran Final FLL España, que tindrà lloc a Logroño el 17 i 18 de març. Aquest esdeveniment és una festa de la ciència i la tecnologia oberta al públic en general.

Com en les edicions anteriors de la FLL a la UVic-UCC, els professors Juli Ordeix i Josep Ayats, de la Facultat de Ciències i Tecnologia, són els encarregats de coordinar l’organització d’aquest esdeveniment, que comptarà amb més d’un centenar de voluntaris i col·laboradors entre personal de la universitat, estudiants i altres voluntaris externs.

Per a més informació sobre aquests esdeveniments a la Universitat de Vic podeu contactar-nos a l’adreça:  fll@uvic.cat

Per a més informació sobre les bases del Torneig First Lego League podeu consultar el web de la Fundació Scientia:   http://www.firstlegoleague.es/

 

FIRST LEGO League, molt més que robots!

 

Si és la primera vegada que en sents a parlar, deixa’ns que t’expliquem que és la FIRST LEGO League.

FIRST Robotica (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) juntament amb LEGO® organitzen des de l’any 1998 una competició de robòtica educativa, que procura utilitzar desafiaments temàtics, per involucrar a joves d’entre 10 i 16 anys d’arreu del món en la resolució de problemes i la ciència. No va ser però fins l’any 2006, que la Fundació Scientia va portar aquest torneig a España, des d’on ha tingut una increïble evolució fins a arribar a acollir més de 1500 equips, només, en el nostre estat.

Tots els participants de la FIRST LEGO League, dissenyen, construeixen i programen un robot LEGO® , amb la finalitat de resoldre un conjunt de missions predeterminades sobre un taulell de joc.

Investiguen, de la manera com ho fan els científics d’avui en dia, i busquen solucions a problemes reals que ens afecten a tots. Els problemes sobre els quals investiguen, estan determinats per la temàtica anual del repte, en el cas d’aquest any HYDRODYNAMICS, el cicle humà de l’aigua.

Comparteixen amb la resta d’equips els valors FIRST LEGO League, els quals emfatitzen el fet d’aprendre dels altres companys, la competició amistosa i la contribució a la societat.

I finalment, participen i es diverteixen en tornejos i celebracions en format esportiu.