El fundador de La Fageda, Cristobal Colón, ha fitxat com a professor del Postgrau en Emprenedoria Social de la UVic-UCC, impulsat des de la Facultat  de Ciències de la Salut i el Benestar, la Facultat d’Empresa i Comunicació i l’empresa Tàndem Social. Colón hi fa una master class on explica a partir del cas d’emprenedoria social d’èxit de La Fageda, les  competències transversals de l’emprenedoria social, com ha de ser el lideratge cooperatiu i desgrana alguns consells pràctics per als emprenedors.

Colón és una de les figures més emblemàtiques del camp de l’emprenedoria social al nostre país i un referent internacional. L’any 1982 va fundar La Fageda, una empresa social de referència dedicada principalment a la producció de iogurts i derivats làctics. La missió d’aquesta empresa ha estat sempre millorar la qualitat de vida i promoure la integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorns mentals severs, a més d’altres col·lectius en risc d’exclusió social de la Garrotxa. També s’ha caracteritzat per portar a terme unes  activitats empresarials que generessin llocs de treball amb sentit, i uns serveis assistencials gestionats amb criteris de qualitat i excel·lència.

El Postgrau en Emprenedoria Social que ofereix la UVic-UCC té per objectiu formar professionals que vulguin crear la seva pròpia empresa o treballar en una empresa en què l’assoliment d’un impacte social, mediambiental o cultural sigui l’objectiu principal de la seva activitat econòmica. Cada vegada són més els professionals  que volen adoptar aquest perfil, en què la venda d’un producte o servei és un mitjà per assolir un impacte positiu sobre la societat. Per això, el programa de postgrau treballa les competències bàsiques que demana aquest nou professional, com ara la creativitat, la innovació tecnològica, la sensibilitat social, la sostenibilitat i la vocació ciutadana, competències que seran necessàries per ocupar els llocs de gerència en empreses i entitats socials o per emprendre qualsevol projecte social.

La quarta edició del Postgrau en Emprenedoria Social, que s’iniciarà al gener del 2017, s’oferirà en format on-line i també es podrà cursar en modalitat semipresencial des d’Olot i Bilbao.