(Article publicat originalment el novembre 2021, actualitzat el gener 2022)

A la xarxa trobarem diferents eines per a la creació d’activitats interactives. Entre les més populars trobem Kahoot, Quizizz, Quizlet i Mentimeter.

Wooclap és una plataforma senzilla d’utilitzar, que permet interactuar en temps real amb els participants durant una presentació, sigui presencial o bé en línia, a l’estil del que fan altres eines populars a la xarxa com Kahoot!, Quizizz, Quizlet i Mentimeter. El nou recurs permet que el ponent pugui plantejar i projectar una pregunta a la pantalla i cada participant pugui respondre-la a través del seu dispositiu mòbil, la tablet o l’ordinador. L’eina processa els resultats que es poden mostrar en temps real a tot el grup.

Wooclap funciona per esdeveniments dins els quals pots afegir les preguntes. Les seves principals funcionalitats són:

  • Diferents tipus d’interaccions: preguntes de resposta múltiple, sondejos, preguntes obertes, núvol de paraules, preguntes de valor numèric, associacions, identificació en imatge, vídeos,…
  • Exportació de resultats.
  • Inclusió de les preguntes Wooclap en presentacions MS PowerPoint, Google Slides, …
  • Integració amb Moodle: l’estudiant hi pot interactuar a través d’una activitat Moodle, pel que queda registrada la seva participació i, si escau, genera un element de qualificació.

Des de la UVic-UCC hem treballant en una prova pilot de l’eina, durant els mesos de novembre, desembre i gener, que ha tingut una molt bona rebuda per part del professorat i l’estudiantat. Des de la Direcció de la universitat ens han confirmat la contractació de Wooclap durant un any (amb revisió de renovació). 

Aquest article forma part d’un conjunt d’entrades al blog sobre la plataforma Wooclap.

Per començar a utilitzar Wooclap cal que ens donem d’alta a la plataforma. Per fer-ho, cal anar a la pàgina web https://www.wooclap.com/ i clica “Log in”.

S’obrirà una nova finestra on haurem d’escollir el mètode per registrar-nos a la plataforma. Com a membres de la UVic, escollim “Log in with your institution” i seleccionem Universitat de Vic en el desplegable.

Un cop fet seleccionem “Go to login screen” i ens identifiquem amb l’usuari i contrasenya del Campus Virtual.

Un cop fet ja podem utilitzar l’eina Wooclap des de les diferents plataformes de la UVic (Moodle, Zoom, MS Teams o MS PowerPoint) i també des de la web de Wooclap.