1. Avaluant l’impacte de la pandèmia

Avaluar l’impacte de la pandèmia de COVID-19 sobre les persones que viuen a les residències geriàtriques, de dependència i salut mental de Catalunya, així com dels seus familiars, els treballadors i sobre les pròpies organitzacions, en el període de març 2020 fins a l’actualitat.

  • Descriure les característiques de les persones i necessitats bàsiques, resultats de salut i d’ús de recursos, així com de l’estructura i organització dels centres del sistema residencial de Catalunya en el període d’estudi.
  • Explorar els factors que influeixen en aquest impacte a nivell personal i organitzatiu (a nivell estructural i de procés), així com la influència de les decisions polítiques i legals, el context social, els mitjans de comunicació i les respostes dels col·lectius professionals i de la ciutadania.
  • Descriure les reaccions i respostes a l’impacte de la pandèmia que s’han produït a les residències a nivell individual, familiar, organitzatiu, tecnològic i comunitari.
  • Comparar els resultats obtinguts amb la resta de d’evidències generades pels diferents estudis realitzats a nivell internacional.

DESCRIPCIÓ DE L’IMPACTE de la COVID-19 en l’àmbit residencial 

A. Revisió sistemàtica de la literatura per a la contextualització internacional
B. Anàlisi de dades massives de Registre de morbiditat i utilització de recursos sanitaris del Servei Català de la Salut (MUSSCAT)
C. Treball de camp en una cohort multicèntrica de persones i residències representatives

2. Construir propostes de millora assistencial

Construir propostes de millora assistencial i del model d’atenció que permetin una millor adaptació a la crisis actual i de futur, cap a una atenció centrada en les persones.

  • Explorar les dimensions i àrees de millora, tant a nivell organitzatiu i estructural, com d’implementació de models d’atenció centrada en la persona (identificació de necessitats, mirada multidimensional, treball interdisciplinari, atenció des d’una perspectiva ètica i de gènere), així com a nivell professional (formació, de suport).
  • Enriquir els resultats obtinguts amb una revisió de les propostes de millora realitzades en altres països del nostre entorn.
Propostes de MILLORA EN EL MODEL d’atenció 
D. Consens de propostes de millora amb els actors implicats

S’està duent a terme la fase de buidatge per identifciar punts crítics.

E. Benchmark internacional de propostes de millora

El Benchmarking internacional s’estan finalitzant les entrevistes a investigadors i preparant els informes de cada país.