La variant de COVID-19 Òmicron ha suposat un gran impacte al sector residencial de Catalunya i conseqüentment a l’evolució del projecte. A causa de l’augment de casos que es va registrar, moltes de les residències no van poder acollir visites, ja que es trobaven en situació de risc per la nova variant. 
Durant les últimes setmanes s’ha pogut percebre com, de manera progressiva, hi ha hagut un descens pel que fa a contagis de COVID-19. També ha disminuït la pressió hospitalària, les visites a Atenció Primària i el nombre de contagis al sector residencial, el qual també es va veure molt afectat per la sisena onada. El pic màxim es va assolir fa 1 mes, a mitjans del mes de gener. Tal com mostren les dades actualitzades de la Generalitat de Catalunya, des d’aleshores ha anat disminuint. Encara estem en situació d’alt risc, tot i estar al punt més baix dels últims dos mesos. La situació actual s’assimila a la que hi havia durant les vigílies de Nadal. La velocitat de propagació del virus segueix en retrocés, la qual cosa també ens aporta bones sensacions de cara a l’evolució d’aquesta onada.
Gràcies a aquest descens significatiu de casos, ja s’ha pogut reprendre el treball de camp a les residències. La major part d’aquestes ja no es troben en situació de risc. Malgrat les dificultats que ha suposat la variant Òmicron durant els passats mesos, ens tornen a obrir les seves portes. Així doncs, reprenem les visites i la recollida de dades que ens permetran avaluar l’impacte de la pandèmia durant les diferents etapes i pels públics o actors afectats.
Des de les residències hi ha una gran predisposició a col·laborar en el projecte. L’acolliment dels centres ha estat en tot moment excel·lent. La seva participació al projecte els permet accedir a eines per a l’avaluació de les persones residents, però també per explicar la seva experiència i fer propostes de millora basades en aquesta. Els resultats obtinguts fins al dia d’avui ens permeten anar construint uns resultats molt sòlids, que ens han de permetre a fer propostes de millora del model d’atenció de llarga durada.