El passat 28 de juny es va dur a terme una jornada on van participar tots els integrants del projecte ResiCOVID19. La principal finalitat d’aquesta consistia a compartir els aspectes clau i evidències relacionades amb el model residencial que s’han anat detectant a partir de les diferents línies d’investigació. A més, també va suposar una eina per reforçar i cohesionar tot l’equip, ja que va ser la primera reunió presencial de tots els investigadors del projecte.

El desenvolupament d’aquesta trobada es basa en tres objectius. El primer consisteix a reunir tots els investigadors per tal de compartir unes primeres evidències. Es tracta d’una fase preliminar d’anàlisis i síntesis, que permetrà identificar una sèrie de patrons i elements que es repeteixen, els quals es poden començar a definir com a punts crítics.

A partir d’aquesta posada en comú dels factors més repetits, s’identifiquen els aspectes que es repeteixen i posteriorment s’analitzen. Això serà un primer pas per veure cap on s’enfoquen les propostes de millora.

El tercer propòsit de la jornada es basa a definir un calendari de propers passos. Partint del que es treballa durant la sessió es marquen terminis per presentar els resultats preliminars i finals de cada línia que forma el projecte.

La jornada va començar amb una activitat basada a conèixer a les persones que integren el projecte. S’anomena “Ciercle of friends” i consisteix en la presentació de cada individu, i la interacció entre aquests. Es tracta d’una dinàmica per entrar en confiança i reforçar l’equip.

A continuació, cada línia d’investigació va comptar amb uns 20 minuts per exposar el que ha estat treballant i va mostrar els resultats preliminars.

Seguidament, es va fer una activitat de grup en la qual es va parlar de les primeres propostes de millora, partint de les febleses detectades en els diferents àmbits del sector residencial. Es van dividir aquestes en: Aspectes Organitzatius, Assistencials, Sociocomunitaris, i Estructurals/Espais. A partir de les debilitats detectades a les diferents dimensions, es van establir uns objectius de millora en funció de cada un d’elles.

Aquests primers punts crítics identificats suposen l’inici de la segona part del projecte basat a proposar un conjunt de propostes per un millor funcionament/model del sector residencial. Es tractarà de determinar una sèrie d’accions en funció dels objectius establerts, així com analitzar-ne les més rellevants entre altres aspectes.