La VI Jornada d’Atenció a les Ferides s’orienta a les teràpies avançades per tractar ferides complexes

El nombre de persones amb ferides cutànies de difícil cicatrització que requereixen d’unes cures més especialitzades està augmentant amb l’envelliment poblacional. Davant d’aquesta necessitat, la ciència està desenvolupant teràpies més específiques per tractar aquestes ferides complexes i l’edició VI Jornada d’Atenció a les Ferides d’enguany hi ha volgut posar el seu focus. Dins el terme teràpies avançades s’hi inclouen estratègies de tractament orientades a iniciar i promoure una major velocitat de cicatrització de les ferides complexes fins a noves tecnologies digital que permeten millorar la monitorització de l’evolució d’aquestes ferides.

La jornada que organitza la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic i el grup de recerca en reparació i regeneració tissular (TR2Lab) es va celebrar el passat dia 3 de juny i va servir com a espai de divulgació i de debat sobre els resultats de la recerca relacionada amb els tractaments avançats i també per mostrar els resultats clínics d’algunes teràpies que s’empren a les consultes de cures d’infermeria pel tractament de ferides complexes. La jornada també tingué com a objectiu contribuir a una pràctica clínica basada en l’evidència i fonamentada en quatre eixos: la recerca interdisciplinària en ferides de difícil curació, la recerca col·laborativa entre personal científic i sanitari, la recerca orientada a resultats per a una pràctica clínica eficient, i el compromís amb la difusió de la recerca per a un millor avenç del coneixement i per al desenvolupament social.

 

 

 

 

 

 

 

Un total de 250 assistents, entre assistents a la jornada i expositors, van participar en aquesta VI Jornada que es va desenvolupar a l’Aula Magna de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) i a altres espais de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries i va servir per consolidar estratègies de col·laboracions clíniques i en recerca, així com per fomentar la interacció i intercanvi d’idees entre diferents professionals i investigadors per iniciar nous projectes col·laboratius. A banda de les sessions científiques de taules rodones, conferències d’experts, comunicacions orals i comunicacions pòster, la jornada va comptar durant tot el dia amb la presència de 10 expositors d’empreses del sector sanitari que van poder mostrar els seus productes relacionats amb l’àmbit temàtic d’aquesta jornada.

La VI Jornada d’Atenció a les Ferides ha contribuït a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS3 (Salut i Benestar) i ODS4 (Educació d’Igualtat) de l’Agenda 2030.