El dimarts dia 15 de novembre vam rebre la visita d’un grup format per una cinquantena de mestres d’educació infantil, educació primària i ESO, d’escoles Vedrunes de Manlleu, Sallent i Artés. Alguns dels docents eren antics alumnes del nostre centre. També hi assistia una representació de l’AMPA de l’escola el Carme de Manlleu. Els visitants, encapçalats per director de l’escola el Carme de Manlleu, Jordi Rosanes, tenien interès en conèixer de primera mà algunes de les instal·lacions dedicades als graus i màsters en educació de la nostra Facultat.

Després de ser rebuts pel degà, Eduard Ramírez, van visitar el Laboratori de Didàctica (LADIC), on Jordi Martí, director del departament de Didàctica de les Arts i de les Ciències els va explicar el funcionament del laboratori. Jordi Martí va concloure que tenir una bona instal·lació i equipaments en un laboratori és important, però que encara és més imprescindible de tenir voluntat de fer innovació docent.

LADIC. Laboratori de Didàctica (ciències socials, matemàtiques i ciències natgurals)

LADIC. Laboratori de Didàctica (ciències socials, matemàtiques i ciències natgurals)

Continuant amb el recorregut, els visitants van estar al Laboratori d’Educació Infantil Aula Teresa Buscart, on la coordinadora del grau de mestre en Educació Infantil, Berta Vila, els va atendre. Berta Vila va explicar aquest espai de simulació, destacant que és molt important per a la formació dels mestres tenir un espai amb aquestes bones característiques. En sortir d’aquest espai, tots els visitants van rebre l’obsequi d’un lot de llibres de la col·lecció Textos Pedagògics d’Eumo Editorial.

Laboratori d'Educació Infantil. Aula Teresa Buscart

Laboratori d’Educació Infantil. Aula Teresa Buscart

Finalment, els visitants van veure l’Aula d’Educació Visual i Plàstica, on la professora d’aquesta àrea, Assumpta Cirera, els hi va explicar el funcionament d’aquest espai. La professora va començar explicant que aquella aula era “fruit d’un somni”, d’un projecte de treball de final de màster que ella va fer pensant que fos aplicable i que havia pogut portar a terme. Assumpta Cirera també va explicar alguns dels treballs d’alumnes que estaven exposats, així com el mobiliari de l’aula, molt funcional i a la vegada amb una bellesa estètica indubtable.

Aula d'Educació Visual i Plàstica

Aula d’Educació Visual i Plàstica