El Born Centre de Cultura i Memòria ha organitzat l’exposició “Una infància sota les bombes” recordant el 80è aniversari dels bombardejos finals de la ciutat de Barcelona a fi de donar veus als diferents protagonistes de l’experiència de ser bombardejat i evitar l’oblit d’aquells episodis. Amb la finalitat d’aprofundir en els continguts de l’exposició s’han organitzat diferents diàlegs amb especialistes, oberts a tota la ciutadania, en els quals es debaten diferents dels aspectes relacions amb tant amb l’experiència com amb la memòria de la mateixa.
La professora Núria Padrós, del departament de Psicologia, va intervenir el dia 6 de febrer en el diàleg anomenat “Com s’expressa l’experiència del bombardeig”, tot aportant informació sobre l’anàlisi dels dibuixos produïts pels i per les alumnes del Grup Escolar LLuis Vives durant el període de la Guerra Civil -custodiats per l’IMEB i digitalitzats pel MUVIP- que, complementava l’estudi de cartografia històrica desenvolupat per la Mireia Capdevila.
En el transcurs del diàleg es van posar de manifest algunes de les qüestions actualment en debat en les recerques d’aquest àmbit, com ara la sempre difícil interrelació de fonts produïdes per adults o produïdes per la infància o el lloc del record en la història. Qüestions que anaven entrellaçades amb l’eix temàtic del diàleg: això és, quines són les expressions de les experiències de guerra.