Des del dimarts i fins el divendres, s’ha celebrat la segona edició de la Setmana Internacional ES-Món del grau en Educació Social. Durant aquests dies han tingut lloc conferències, tallers, cinefòrums, col·loquis i xerrades per conèixer diferents projectes educatius de caràcter internacional, però també local, que destaquen per la seva singularitat. Segons les coordinadores del grau, Itxaso Tellado i Mar Beneyto, “la intencionalitat de la setmana és aprofitar aquests dies per conèixer, pensar i aprendre a partir de diferents projectes educatius en uns formats que les classes habituals no permeten, sigui per logística organitzativa, pel cost econòmic o pels temps acadèmics”.

La majoria dels projectes i les experiències presentades, tant internacionals com locals, destaquen per la seva qualitat, singularitat i/o el vincle que tenen amb el grau. Segons afirmen les coordinadores “la setmana té un alt interès formatiu i permet la convivència entre estudiants de diferents cursos del grau i del professorat”.

Entre les activitats planificades, destaquen la conferència “Per què no es queden a l’Àfrica?”, que va pronunciar dimarts el periodista Jaume Portell, especialitzat en economia i relacions internacionals; la presentació de la Fundación Huellas, “Promoción de derechos y autonomía económica de las Mujeres”, que va tenir lloc, dimecres, o la conferència “Trenquem el silenci dels abusos sexuals”, a càrrec de Carme Diaby, formadora activista contra els abusos a menors, divendres, a les 17.00 h, a la Sala Mercè Torrents.

Durant la setmana també s’han fet xerrades sobre mobilitat d’estudis, les experiències de mobilitat a Mèxic, tallers de música i expressió corporal, una ruta literària, una xerrada sobre novel·la negra, un cinefòrum sobre la projecció del documental “Cases d’algú”, o la presentació del projecte Centro Baraka per a l’orientació, formació i inserció sociolaboral de Nador.