Xavier Ferràs, degà de la Facultat, imparteix un Workshop dins l’acte de presentació de l’Informe de Competitivitat d’Osona
L’Observatori Socioeconòmic i la UVic-UCC ha presentat el darrer Informe de Competitivitat d’Osona, en un acte a la Casa de Convalescència de la Universitat. En l’acte, organitzat pel mateix Observatori i per la UVic-UCC, s’hi han analitzat les principals tendències que estan transformant el món i s’ha aprofundit en la realitat d’Osona des d’una perspectiva econòmica i social.
En la sessió hi han participat el degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC), Xavier Ferràs, i Montserrat Palet, fundadora d’EMPULS Strategy and Action i consultora experta en estratègia i competitivitat empresarial.
Xavier Ferràs ha impartit un workshop sobre economia per donar el tret de sortida la sessió de presentació de l’Informe de Competitivitat d’Osona. El degà ha volgut remarcar el paper de la universitat en l’àmbit de la recerca, i dels grups de recerca on la Facultat d’Empresa i Comunicació col·laboren. Ferràs ha assegurat que la Facultat busca fer una recerca prospectiva, amb la mirada al futur.
Durant la seva intervenció ha fet una mirada a les noves tecnologies, enfocant-se en l’economia. Que pot canviar en l’economia, amb la digitalització del segle XXI, on arribarem? Ferràs planteja una productivitat a cost zero, “Les noves tecnologies ens permeten fer còpies de tot, a cost zero” Us imagineu tenir energia gratuïta?
Ferràs, que aconsegueix posar els assistents en tensió, explica l’evolució dels robots i planteja una hipòtesi que cada vegada és més real “Els robots acabaran controlant les nostres vides” Planteja els robots com a possibles “humans” amb qui puguis tenir relacions d’amistat, i que ho sàpiguen tot de tu.
Ferràs també va voler remarcar el desenvolupament de tots aquells països del tercer món assegurant que, molts d’ells cada vegada estan adaptant-se més al segle XXI, i per tant, al desenvolupament digital. Un dels altres temes que va interessar molt als assistents, i que el degà en fa fer especial èmfasi, va ser la inversió en I+D dels països desenvolupats. Els Estats Units és el país que més inverteix mentre que Espanya, no fa prou inversió. La Xina per exemple, ha invertit molt en pocs anys fet que l’ha dut a ser un dels primers països del món.
.@XavierFerras posa en tensió als assistents explicant com la intel·ligència artificial acabarà dominant gran part de les nostres activitats diàries, i fins i tot certs espais de la nostra vida. pic.twitter.com/FhD69fCn7b
— UVic UBC (@UVic_FEC) February 26, 2018
https://platform.twitter.com/widgets.js