Parlem amb Rubén Gómez, ex estudiant de periodisme a la UVic-UCC. Actualment, en Rubén viu a Alemanya i treballa en el departament de comunicació de Media Base Sports; una agència de representació de futbolistes.
Per què vas decidir estudiar periodisme a la Universitat de Vic?
Me’n recordo del dia que vaig anar a visitar les instal·lacions de la UVic durant la jornada de portes obertes. Vaig sentir un ambient molt familiar i una proximitat professorat-alumne que segurament no hagués en una altra universitat. Això em va fer pensar que el sistema educatiu i el dia a dia en l’etapa universitària de la Universitat de Vic em faria ser millor persona i millor professional. I efectivament, així va ser.
Què és el que més et va agradar de la universitat?
L’ambient universitari que es viu entre carreres, amb el professorat, etc. Tot és molt familiar.
Què és el que més trobes a faltar de la Universitat?
Les grans amistats que fas durant els anys que curses la carrera. Jo, per sort, vaig poder fer-ne moltes i encara tinc la sort de mantenir-les. Però, si vols créixer has de sortir de la zona de confort i finalment cadascú pren el seu camí. No pots veure a tota aquesta gent sempre que vols.
Quin creus que són els fets que més destaquen de la Facultat d’Empresa i Comunicació?
Les instal·lacions. Som uns privilegiats per tenir tan a prop i tan a mà un plató de ràdio, un plató de televisió, aules ben equipades… per mi això és un punt a favor que té la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic.
Què és el que més destacaries dels estudis de comunicació de la UVic-UCC?
Sempre es poden millorar coses, però una de les coses que més destaco és el treball de camp que fem majoritàriament durant els dos darrers cursos. Més que a l’aula fent teoria, passem moltes hores a l’estudi de televisió i de ràdio. Això t’apropa molt més al món laboral i jo no en tinc cap dubte que a nivell d’aprenentatge, un alumne millora molt més en aquestes hores perquè, a més a més, el professor/a et pot corregint a l’instant.
La Universitat de Vic compta amb unes aules d’espai reduït a les classes i amb un tracte molt proper cara el personal docent. Sota la teva experiència, quina opinió et mereix aquest fet?
Com ja he comentat anteriorment, això va ser un dels aspectes que em van fer escollir la UVic com la universitat per fer la carrera de periodisme. Això et permet una millor relació amb el professorat, fa que et coneguin a tu i com treballes, i això et dóna més possibilitats de millorar.
Després del grau, t’ha costat poder entrar al món laboral sota la batuta de «periodista»?
No és un pas gens fàcil, però amb treball i constància, la oportunitat tard o d’hora saps que arribarà. Jo vaig tenir ‘sort’ que als tres mesos d’acabar la carrera vaig poder entrar en una agència de representació de futbolistes (Media Base Sports) i em vaig poder incorporar al departament de comunicació. Va ser quan les xarxes socials van tenir un creixement important en la societat i l’empresa va decidir donar-li forma als canals de la mateixa companyia i dels propis jugadors.
Ara que ja t’has incorporat al món laboral, creus que els estudiants graduats surten de la Facultat amb tots els coneixements necessaris apresos?
Sí, jo crec que rebem una bona formació en aquesta universitat.
Actualment, treballes i vius a Alemanya com a representant d’esportistes d’elit. Què et va motivar a marxar?
La meva marxa a Alemanya va ser per motius familiars, però vull aprofitar aquesta pregunta per destacar que ara mateix ho estic vivint com un Erasmus que durant la meva etapa universitària no vaig poder fer. Animo a tota la gent que ho pensa fer, o que s’ho planteja, que no dubti en fer-lo. Una nova cultura, nova gent, nou idioma, etc. Som joves i hem d’aprofitar qualsevol excusa per poder aprendre.
Què és el que més t’agrada de la teva feina?
Que em permet fer les dues coses per les que vaig decidir estudiar periodisme i ser periodista. Viatjar i viure molt a prop del futbol.
Recomanes aquesta experiència que estàs vivint a tots aquells que volen dedicar-se al món de la comunicació?
Sens dubte.
Creus que els teus estudis a la UVic i els coneixements adquirits durant els teus anys de carrera t’han ajudat a adaptar-te a aquest canvi?
Sempre. Al final, la Universitat de Vic forma part de la meva etapa formativa i de totes pots extraure’n coneixements i consells per la teva etapa laboral. Cal destacar que la universitària per mi és la més important, ja que és la que es troba més a prop del món laboral i en la que vius situacions molt més similars a les que trobo ara mateix en el dia a dia.
Si haguessis de tornar a la universitat, la UVic-UCC seria una de les teves opcions principals?
No tindria cap mena de dubte. Només tinc bones paraules per la gent que em pregunta per la universitat.
Quin consell li donaries als futurs estudiants que es plantegen estudiar periodisme a la UVic-UCC?
Que lluitin pels seus somnis, que els hi espera un camí dur, llarg, ple de sacrifici, però que amb treball sempre estaran molt més a prop d’arribar a la seva meta. I sobretot, que siguin feliços perquè comença la millor etapa de la seva vida.
Fotos: Rubén Gómez