Avui, la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC ha comptat amb la visita de dos professionals a les classes de Màrqueting Esportiu i Periodisme Polític, respectivament: l’ex CEO del RCD Espanyol, Ramon Robert, i el diputat del PSC al Parlament de Catalunya, el granollerí Jordi Terrades.

La setmana a la Facultat d’Empresa i Comunicació ha començat amb força pels alumnes. Dues visites d’excepció han protagonitzat les classes de Màrqueting Esportiu i Periodisme Polític, dels graus de Màrqueting i Comunicació Empresarial i de Periodisme.

Ramon Robert, amb els alumnes de Màrqueting Esportiu, durant la presentació. | Foto: Igone Garmendia.

En primer lloc, l’assignatura de Màrqueting Esportiu impartida pel periodista i vicedegà de la FEC, Xavier Ginesta, ha rebut la visita de Ramon Robert. Robert, CEO del Real Club Deportivo Espanyol de Barcelona des del 2012 fins principis de 2018, ha explicat com funciona el negoci del futbol i quins són els seus principals drivers.

Segons ha explicat l’ex CEO blanc-i-blau, “ja no parlem més de futbol, sinó de negoci”. “El fair play financer, el control del pressupost i l’elaboració d’un pla de negoci són claus per entendre l’actual funcionament d’aquesta indústria”, ha comentat. Tal i com ha explicat, “el negoci de La Liga és més sòlid que el de la Premier League; els anglesos només tenen un model de venda de drets més exitós que nosaltres”.

En parlar dels diversos drivers de la indústria, Robert ha destacat el paper de la dona i els mil·lenials com a nous públics emergents. Per ell, “les dones són el futur per la indústria del futbol. És el gran gap de consum que cal buscar; ja que són més partidàries de l’entreteniment i menys sensibles als resultats”. Així mateix, parlant dels joves, ha comentat que els nous aficionats ja s’han de considerar “co-creadors” d’entreteniment, en el marc d’uns estadis que esdevindran parcs temàtics, seguint la lògica del model que hi ha implantat en les competicions nord-americanes. “Sobretot, la NBA que ha aconseguit que els assistents als seus partits no envelleixin”, ha conclòs.

El diputat Jordi Terrades, a la classe de Periodisme Polític

Jordi Terrades, a l’aula de Creativitat de la FEC, durant la xerrada. | Foto: Igone Garmendia.

Paral·lelament a aquesta xerrada sobre màrqueting esportiu, el diputat al Parlament de Catalunya del grup parlamentari dels Socialistes-Units per Avançar, Jordi Terrades (PSC), feia una classe magistral als alumnes de periodisme polític; assignatura impartida per la professora i periodista Cristina Fernández-Rovira. Terrades, que dins el partit és secretari de Territori, Infraestructures, Medi Ambient i Energia, ha simulat una roda de premsa amb els estudiants assistents.

Els estudiants han aprofitat per preguntar sobre la línia de Rodalies de Renfe R3, que fa el trajecte des de Barcelona fins a Puigcerdà passant per Vic. Els assistents han demanat sobre les demores, problemes i altres inconvenients que fan que, a vegades, el trajecte no sigui puntual. Terrades els ha explicat com s’hauria d’actuar davant aquest problemes per millorar la qualitat del servei.

Seguidament, ha sigut el torn de les preguntes en relació al canvi climàtic. El diputat socialista ha esmentat la preocupació cap a les temperatures que patim avui dia. “En aquesta classe estarem a una temperatura de 28 graus aproximadament, quan en aquesta època de l’any, com a molt, hauríem de ser-hi a 21. No és normal aquest clima, és molt preocupant”, ha explicat. A més a més, també ha volgut remarcar la importància de l’ús del transport públic així com de l’utilitzat dels cotxes elèctrics per disminuir la contaminació a les grans ciutats, especialment a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Sota el punt de vista del Secretari de Territori, Infraestructures, Medi Ambient i Energia, “els governs han de ser valents per vèncer les resistències als canvis ecològics. Les polítiques ambientals han d’estar al primer nivell de les polítiques públiques”.

Jordi Terrades, diputat del PSC, responent les preguntes dels alumnes de periodisme polític. | Foto: Igone Garmendia.