Lluís Terradellas (Barcelona, 1983) és llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la UVic des de 2006. Ha desenvolupat la seva carrera professional com a dissenyador gràfic i il·lustrador. Acabada la carrera va treballar a l’estudi de comunicació Nogué com a dissenyador gràfic i creador d’imatge corporativa. Posteriorment va treballar com a dissenyador a la consultora KEC i a l’agència interactiva Grapa, centrant-se en el disseny d’entorns web, la creació d’infografies, i d’aplicacions. Actualment treballa com a dissenyador gràfic, tant off-line com on-line i d’il·lustrador free-lance. Una mostra de la seva feina es pot veure al seu portfolio.
Lluís, corren temps dolents per al disseny i la comunicació?
Malauradament corren temps difícils per a tot i, evidentment, la comunicació no en queda exempta. Del pressupost de les empreses la comunicació acostuma a ser del que primer es retalla.
De totes maneres, com a free-lance i amb l’experiència que tens, imagino que vas tirant endavant, oi?
Vaig tirant endavant, enginyant-me coses. És molt important conèixer gent, que sàpiguen què fas i fer-ho bé.
Quins són ara els teus projectes immediats?
Ara mateix estic col·laborant de freelance a l’agència de publicitat Grey. A més, tinc un parell de projectes a la vista, que s’estan concretant i hi tinc dipositada una gran il·lusió, però encara no puc comentar res perquè serà de cara el 2014. Per altra banda, estic col·laborant bimensualment amb una revista on-line fent il·lustracions. Tinc pendent l’encàrrec de pintar la paret de l’estudi Fang de Girona. I, a part, tinc un projecte propi d’il·lustracions que es diu Playback; n’he fet samarretes i bosses. Caricaturitzo en forma de cassette diferents personatges de la història de la música.
T’has plantejat sortir a l’estranger?
Ho he pensat moltes vegades. No tant per la situació actual d’aquí sinó més com una experiència vital.
Quins records tens dels estudis?
Guardo un bon record de les classes d’Evolució del Pensament Contemporani amb en Santi Ponce, també de l’Evolució de les Idees Estètiques amb en Santos Mateos i del taller de Fotografia amb en Gerard Franquesa. I en línies generals no tinc massa bon record del primer Cicle.
Quina sensació et va causar la ciutat i la universitat quan la vas conèixer?
La sensació va ser bona. Vaig tenir la sort que tenia diversos amics a Vic i això ho va fer molt més fàcil. A més, venint de Girona, Vic em va ser accessible, quedava “a prop” de casa. A més, Vic ciutat queda tot a la vora. Pel que fa a la Universitat, la sensació va ser molt semblant, tot era molt proper.
Després de l’experiència professional, com valores la formació?
Positiva, la vida és un recorregut que et porta a un lloc per algun motiu. Si no hagués anat a Vic no sé què estaria fent. La formació a Vic em va ajudar a entrar en el món de la comunicació i anar triant i destriant el que més m’interessava. Ara…, si em preguntessis, tornaria a fer la carrera si pogués tornar endarrere? Segurament et diria que no. Més que res perquè ara mateix sé del cert què és el que m’agrada.
Has continuat la formació després de la carrera?
Sí, però de manera autodidacta o intercanviant coneixement amb altra gent.
Tens pensat continuar la formació?
Sempre, d’alguna manera o altra. Però en cursos més especialitzats en l’àmbit de la comunicació. De totes maneres, tinc l’avantatge de tenir amics dedicats a diferents tasques de la professió i ens anem retroalimentant.
Mantens relació amb molta gent dels estudis?
Sí, amb bastants. Em veig amb força gent de la Universitat.
Una xarxa de contactes professionals amb companys dels estudis, creus que seria una bona eina?
Tot depèn de l’enfocament i la implicació de la gent.
Què t’hauria d’oferir aquesta xarxa?
Intercanvi de coneixement, contactes i projectes.
Què hi podries aportar?
El meu coneixement.
Gràcies Lluís. Ha estat un plaer aquesta conversa. Esperem que tots aquests projectes interessants que tens entre mans tirin endavant i que vinguis a la Facultat i ens els expliquis.
Rafa Madariaga