El professor de la FEC, Enric Casulleras, va pronunciar l’última de les xerrades previstes a la facultat de les Jornades Transversals dedicades als conflictes armats i la convivència en societat que s’han celebrat al llarg de les últimes setmanes a la UVic-UCC. El professor Casulleras es va centrar en un dels motius que ha desencadenat la majoria de guerres al llarg de la història i, en especial, de l’últim segle: la lluita pel domini dels recursos fòssils.

Durant la sessió, el ponent va posar en context el camí seguit pels països occidentals i sobre el qual han basat els seus sistemes de producció econòmica, la importància de la seva dependència energètica i la preocupant disminució de les reserves fòssils mundials que auguren un probable augment de les tensions arreu del planeta. No obstant, durant la conferència, el professor també va assenyalar alternatives energètiques per a un possible canvi de paradigma econòmic que haurien de contribuir a una millor convivència social.

El ponent va emfatitzar així la necessitat de realitzar una transició global cap a un model de producció més sostenible. “No hi ha una altra solució” -va dir Casulleras“ja que no hi ha prou reserves de petroli, gas, carbó o urani per a viure de la manera com ho hem fet fins ara”.

Enric Casulleras Ambròs és doctor en Política Econòmica (UB) i professor titular de Teoria Econòmica de la Universitat de Vic. És autor dels llibres “Introducció a les Finances Internacionals” (1992) i “Parlem d’Economia amb els joves” (2017). Una de les seves passions és fomentar l’esperit crític dels estudiants a través de l’anàlisi de l’economia internacional.