Els alumnes del grau en Publicitat i Relacions Públiques  van rebre el passat 8 d’abril una visita molt especial: les tres alumnes impulsores del pòdcast PicoTres, un projecte en català que combina humor, reflexió i cultura pop, que van compartir la seva experiència amb els estudiants en una xerrada amena i propera que va captivar els estudiants des del primer moment.

PicoTres, creat per tres amigues barcelonines, va néixer de manera espontània mentre estudiaven amb l’objectiu de generar un espai lliure on parlar de tot i de res, com una conversa entre amics. Al llarg de la seva intervenció, les integrants de PicoTres van relatar com van començar gravant amb un mòbil i un trípode cedit per la universitat, fins que van aconseguir gravar en estudis professionals gràcies a la col·laboració amb Web Mèdia.

L’essència que es manté

Amb el temps  -van explicar les ponents- el pòdcast ha anat millorant en qualitat tècnica i estructura, però ha mantingut la seva essència natural i propera, un valor que consideren clau en el seu èxit i en la connexió amb l’audiència.

Reptes d’un projecte autogestionat

Durant la sessió, les integrants de PicoTres van parlar també dels reptes que suposa mantenir un projecte així mentre es compagina amb estudis i feina. Van destacar que la constància, la planificació i el suport mutu són essencials. Així mateix, també van abordar qüestions com la postproducció dels episodis, la gestió de xarxes socials i la promoció del contingut, tot fet de manera autogestionada.

La dificultat de monetitzar

En aquest sentit, les creadores del pòdcast van emfatitzar la dificultat de monetitzar aquest tipus de projectes: “Tothom pot tenir un pòdcast, però viure’n és molt difícil”, van afirmar. Tot i així, valoren molt l’experiència com a espai de creixement personal, creatiu i professional.

Amb presència activa a Spotify, YouTube, Instagram i TikTok, PicoTres pública episodis de 45 minuts cada quinze dies, pensats per ser consumits en diferents moments del dia. “Spotify és per quan vas pel carrer o al metro, YouTube és per quan tens una estona per seure i mirar-ho amb calma”, van explicar.

La visita va acabar amb una activitat per als alumnes, que van mostrar molt d’interès pel procés. PicoTres es va acomiadar animant els estudiants a perdre la por, a començar amb els recursos que tinguin i a no esperar a tenir-ho tot perfecte per començar: “Només cal començar. I, a poc a poc, les oportunitats arriben.”