‘Trencar tabús per prevenir el suïcidi juvenil’ és un reportatge signat per l’alumna de 4art de Periodisme Omayma El Bouhassani, i que forma part de la dotzena edició de l’Anuari MèdiaCat, presentat avui a la FEC als estudiants de 3er de Periodisme. En el document, l’alumna explora la representació del suïcidi als mitjans de comunicació i, d’acord amb l’esperit de la publicació, ofereix eines a periodistes per a informar-ne i, sobretot, fer-ho amb cura.
El reportatge compta amb el testimoni directe d’una noia que va passar per un intent de suïcidi i també amb les reflexions de periodistes de diferents mitjans i de professionals en salut mental. Durant la seva intervenció, El Bouhassani ha destacat l’acompanyament constant del professorat de la FEC i dels professionals de l’Anuari MèdiaCat en totes les fases d’elaboració del reportatge i, sobretot, ha agraït l’ajut per a preparar les entrevistes que requerien un abordatge d’enorme sensibilitat. “No estareu mai sols. Els professionals sempre han estat accessibles per aconsellar-me en tot moment”. L’alumna, ja gairebé periodista, ha qualificat l’experiència com a “enormement enriquidora”, no només pel que suposa comptar amb una peça signada al CV, sinó pel gran aprenentatge obtingut.
En l’acte, la periodista i co-coordinadora de l’Anuari, Carme Verdoy, ha parlat de la renovació de l’Anuari, que enguany ja arriba a la seva 12a edició. El “nou” Anuari manté la seva essència de reflexió i autocrítica de la professió periodística, però a partir d’ara ho farà amb un format més visual i amb més èmfasi a destacar eines útils per als professionals. En la presentació, Verdoy també ha esmentat altres reportatges que es trobaran a l’Anuari 2022 com són el ciberassatjament als periodistes, el paper dels corresponsals i l’elaboració de la informació internacional, la representació dels feminicidis i la irrupció de la Intel·ligència Artificial en la professió, entre molts altres.