La Unitat d’Innovació de la UVic-UCC va tornar a participar en la valoració de les candidatures presentades als premis Gourmet Català de l’any, en la categoria de Millor Creixement Empresarial mitjançant la Innovació. En aquesta edició, el guardó de la modalitat va reconèixer l’empresa  lleidatana Torrons i Mel Alemany en l’entrega de premis que es va celebrar ahir a la VII Nit del Gourmet al Museu Marítim de Barcelona.

Les Drassanes de la ciutat comtal van acollir la retrobada anual dels professionals del producte gourmet català amb l’objectiu de donar a conèixer el potencial de la gastronomia del país enmig de la incertesa per la crisi energètica i poc després d’haver deixat enrere el sotrac causat per la pandèmia de COVID-19.

No obstant, l’actualitat internacional va seguir marcant el tarannà dels premis d’enguany: el premi Gourmet Català de l’Any 2022 va ser per als projectes col·lectius d’iniciatives solidàries “Tapas por la Paz” i “Monas por la Paz”, amb la col·laboració de l’ONG World Central Kitchen instal·lada a Polònia el mes de març passat destinada a donar suport a les persones refugiades de la guerra a Ucraïna.

Anela Fruits va ser la guardonada en la modalitat de Creixement Empresarial en Internacionalització; el centre universitari CETT va rebre el premi de recent creació a la iniciativa sostenible en l’àmbit formatiu i el premi a la iniciativa sostenible va ser per a Mallart Artesans Xarcuters de la Fundació Mas Albornà pel seu projecte laboral amb persones amb discapacitats.

L’empresa Torrons i Mel Alemany s’ha endut el premi al millor creixement empresarial en innovació, pel seu concepte de mel amb valor afegit en la seva línia  gourmet que incorpora fruits secs i espècies al producte tradicional monofloral. L’empresa ha estat també reconeguda en altres ocasions pels Great Taste Awards, un premi considerat l’Oscar del món de l’alimentació delicatessen.