El professor i expert en place branding, Jordi de San Eugenio, represantarà la Facultat d’Empresa i Comunicació en el cicle de conferències de la UVic-UCC “Acadèmia i Societat en el nou mil·leni”, que es farà al Temple Romà de Vic al llarg de l’any acadèmic. Els altres investigadors confirmats són: Sandra Ezquerra, Sergio Ponsá, Pilar Godayol, Sergi Grau, Núria Terribas, Anna M. Puig i Jordi Collet, que tindrà un diàleg amb la religiosa Teresa Forcades. Pel que fa a la Facultat, la conferència del professor De San Eugenio serà el dia 9 de febrer, amb el títol “La meva terra és una marca? I per què n’hauria de tenir una? La marca projecta identitats territorials competitives”.
Cada sessió, que serà a les 19.30h, serà diferent i estarà plantejada de manera que pugui ser més interessant i amena pels presents. Per exemple, la primera serà una xerrada a càrrec de Sandra Ezquerra, que es farà el 6 d’octubre, en què parlarà del poder de les dones, sota el títol “Encara que no ho diguin a la televisió, les dones mouen el món: una mirada de gènere a l’economia actual”.
En el cas de Sergio Ponsá, del Centre Tecnològic BETA, farà la conferència el dia 17 de novembre: “De Residu a Recurs: com desenvolupar societats i sistemes productius sostenibles i competitius basats en estratègies ambientals”. Pilar Godayol, professora de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, també farà una conferència sobre “Feminisme i franquisme: Simone de Beauvoir” l’1 de desembre. En canvi, Sergi Grau, Núria Terribas i en Jordi de San Eugenio faràn les seves sessions en format de Xerrada TED. Grau, cap del Departament d’Enginyeries de la UST, parlarà de: “Tecnologies en l’educació: Aprenentatge del segle XXI” el dia 15 de desembre. Terribas, el 12 de gener del 2017, parlarà sobre els dilemes ètics de la biomedicina: “Dilemes ètics de l’avenç biomèdic… tot s’hi val?”. Per últim, el 23 de Febrer, el professor de la FETCH, Jordi Collet, tindrà el diàleg “El retorn de Déu? Diàleg sobre les noves formes d’espiritualitat” amb la religiosa Teresa Forcades.
Aquest cicle de conferències presenta una mostra de les principals línies d’investigació de la UVic-UCC, de la mà d’alguns dels recercaires que en aquests moments estan tenint una major projecció acadèmica.
Aquí es pot consultar el programa.