Els passats dies 8 i 9 de maig, una cinquantena de professors i estudiants de cinc universitats europees es van reunir a la Università degli Studi di Milano per avançar en el projecte europeu Happy Power. Aquesta iniciativa, coordinada per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), té com a objectiu millorar el benestar de l’alumnat universitari a través de la psicologia positiva i eines digitals com una webapp per a estudiants i una plataforma formativa per al professorat (Ubiqua).

Durant les jornades, es van dur a terme tallers, dinàmiques i debats amb participació mixta de professors i estudiants per detectar fortaleses i punts de millora dels materials formatius, la plataforma i l’app. Es va treballar de manera col·laborativa per identificar com aquestes eines poden ajudar a promoure l’optimisme, la resiliència i el creixement personal dins del context universitari.

Per part de la UVic-UCC, hi van participar cinc estudiants: Albert Lluch Davins, Ada Sadurní Pigallem i Inés Senit Otero  de la Facultat d’Empresa i Comunicació i Núria Serralta García (Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia) i Paula Caballero Andreu. Pel que fa al professorat, van formar part de la delegació Manel Arribas (FEC), Àngel Raluy (Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia), Marta Guimerà (Responsable del Servei de Suport a l’Estudiant), Marta Basco (Oficina Tècnica de Recerca i Transferència de Coneixement) i Elisenda Tarrats (Facultat d’Empresa i Comunicació i de Ciències de la Salut i el Benestar), que també és la investigadora principal (IP) del projecte.

Els partners del projecte Happy Power són, a part de la UVic-UCC que n’assumeix la coordinació, Oulu University of Applied Sciences (Oamk) de Finlàndia, VASILE ALECSANDRI UNIVERSITY OF BACĂU de Romania, Artevelde University of Applied Sciences de Bèlgica i la Università degli Studi di Milano a Itàlia, que va acollir l’esdeveniment.

Els primers resultats del projecte són molt prometedors: ja s’han format una cinquantena de professors i s’ha arribat a uns 2.800 estudiants en el primer pilotatge. Aquesta acollida confirma la necessitat de posar el focus en el benestar emocional dins dels entorns educatius.

Happy Power planteja una resposta als desafiaments de l’actual era BANI (fràgil, ansiosa, no lineal i incomprensible) mitjançant la promoció d’emocions positives, l’enfocament en les fortaleses personals i l’adopció de pràctiques educatives innovadores. Amb finançament europeu fins al 2026, el projecte continuarà integrant millores recollides durant aquesta trobada internacional per potenciar-ne l’impacte a les universitats europees.