La gastronomia és una part fonamental en la cultura d’un país. No només representa la tradició, parlant del passat, sinó que també és una mostra de la capacitat d’innovació i de reinvenció de cada societat. La capacitat d’unir el passat i el present en un projecte de futur és el resultat de la primera Nit del Gourmet, promoguda pel clúster Catalonia Gourmet; una cita gastronòmica al Born Centre Cultural que uneix als 40 associats d’aquesta organització (entre ells, la UVic-UCC que n’és el soci formatiu) per fer una demostració dels seus productes, amb els jaciments de la Barcelona del segle XVIII als seus peus.

El conseller delegat de la Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), Jordi Bort, va ser l’encarregat d’inaugurar aquesta primera nit gastronòmica, juntament amb la presidenta del clúster, Maria Trias, de Galetes Trias, i el xef Albert Marimón. Això, sempre acompanyats per un equip d’actors que, amb la seva indumentària, ens apropaven a la Catalunya del segle XVIII, i procuraven crear una bona atmosfera i dibuixar un somriure als més de 300 convidats.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, no va faltar a la cita amb més bon sabor de l’any. I, a més, va ser qui va atorgar el premi al millor gourmet català de l’any, que va recaure al programa de TV3, Collita Pròpia. Francesc Mauri, copresentador de l’espai, va recollir el premi en nom de tot l’equip d’aquest espai de TVC. També ho va fer en nom de l’altre presentadora del programa, Lídia Heredia, que no va poder assistir a la celebració.

En aquesta primera trobada gastronòmica s’hi van deixar veure algunes cares conegudes com les del president del Circuit de Catalunya, Vicenç Aguilera, o el periodista de motor de TV3, Santi Faro.