Els professors Rafa Madariaga i Joan Carles Martori, del departament d’Economia i Empresa de la FEC, van presentar a Prats de Lluçanès els resultats de l’estudi “Prats de Lluçanès: Demografia i Activitat econòmica”. Aquest va ser un projecte encarregat per l’Ajuntament per tal de treballar la despoblació que pateix el municipi.
El passat divendres 9 de novembre a l’espai de Prats de Lluçanès, els professors Rafa Madariaga i Joan Carles Martori membres del grup de recerca DAM de la FEC, van presentar els resultats d’un estudi titulat “Prats de Lluçanès: Demografia i Activitat econòmica”. L’estudi és el resultat d’un encàrrec de l’Ajuntament per analitzar l’evolució demogràfica i econòmica del municipi i per proposar noves línies d’acció que permetin al municipi enfortir el seu teixit empresarial, incentivar el creixement i atreure noves activitats. L’acte va comptar amb la participació de la majoria dels membres del consistori i va acabar amb un viu debat sobre oportunitats i possibilitats de futur a partir de les idees exposades pels investigadors.
Segons explica l’alcalde del municipi, Isaac Peraire, aquest estudi va resultar ser tot un èxit per les dades i aportacions que l’equip de govern del municipi necessita per poder fer front a la despoblació que pateix la zona de Prats de Lluçanès. A més a més explica que aquest problema s’ha de resoldre mitjançant polítiques d’habitatge i treball amb dades exactes treballades; resultat de l’estudi.
“Estem molt satisfets del treball fet per aquest grup de recerca de la Universitat de Vic. Per l’equip de govern de Prats de Lluçanès, la demografia i abordar l’aspecte de la despoblació que pateix la zona del municipi, és molt important treballar-ho i així ho hem fet. Ho hem volgut fer fent polítiques d’habitatge i treball amb un programa d’actuació municipal d’habitatge i amb diferents iniciatives de treball. Per poder dur-ho a terme, necessitàvem i necessitem les dades i xifres que ens ha aportat el grup de recerca de la UVic del qual estem molt contents”, explicava Peraire.
L’estudi està dividit en tres apartats: diagnosi, anàlisi (amb quatre subapartats referents a oportunitats, amenaces, fortaleses i debilitats) i propostes (com ara actuacions que s’han de dur a terme o quines coses pot oferir el municipi de Prats de Lluçanès als seus habitants).