La Unitat d’Internacional de la FEC, juntament amb el professor Albert Armisen, va coordinar el primer BIP (Blended Intensive Program) amb les universitats Hogeschool Rotterdam (Països Baixos) i la Universidade do Porto (Portugal) que va tenir lloc entre els dies 10 i 14 de febrer. Es tracta d’un nou format de mobilitat de curta durada que combina classes online amb un període de mobilitat física d’una setmana, durant la qual els estudiants de diferents universitats aprenen conjuntament sobre un tema en concret.
En aquesta ocasió, una trentena d’alumnes de les tres universitats van combinar les classes teòriques al voltant de l’emprenedoria vinícola a les instal·lacions de la UVic-UCC i a la Wine Business School de Vilafranca del Penedès amb les visites als cellers Sabaté i Coca-Castellroig (D.O. Penedès), Codorniu (D.O. Cava), Perelada (D.O. Empordà), Parés Baltà (D.O. Penedès), Alta Alella (D.O. Alella) i el Celler Hospital Sitges. El programa, titulat “Entrepreneurs and Business: The Wine Industry Case in Catalonia” s’emmarca en l’assignatura d’Entrepreneurship del grau d’ADE.
L’alumnat participant ha valorat molt positivament el dinamisme de les activitats proposades, les quals els han permès conèixer al indústria del vi en primera persona, a més de conviure durant una setmana amb altres joves d’arreu del món en una experiència internacional sense sortir de casa.
El programa BIP, finançat per Erasmus+, és una de les accions d’internacionalització inclusiva de la UVic-UCC, ja que degut a la seva durada i al seu cost reduït, permet apropar experiències internacionals a un nombre més elevat d’estudiants de la nostra universitat.