El degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Xavier Ferràs, ha donat un curs dins del Seminari de Direcció Estratègica d’Entitats d’Educació Superior, organitzat per la Càtedra Unesco de la Universitat Politècnica de Catalunya. Ferràs ha fet un curs sobre: “La innovación en la Educación Superior” en què ha exposat a un conjunt internacional de directius d’universitats els reptes als que s’enfronta la universitat: l’aparició de nous formats universitaris disruptius, la comptència creixent de títols no oficials, i les oportunitats que existeixen des de la perspectiva de la diferenciació estratègica, entre elles la incorporació de noves metodologies actives com Live Creativity.

Ferràs ha parlat sobre alguns dels elements clau del canvi de paradigma que les universitats estan patint en els últims anys. Des del canvi en la docència que han patit els professors, en què abans es definien com a docents que investigaven i ara s’han convertit en investigadors que imparteixen docència; a la transformació d’una universitat analògica a una digital o fins i tot a la importància de convertir les universitats en un entorn global, les investigacions locals sense connexió a les xarxes ja no tenen cap mena de sentit en el món actual. La universitat és un centre internaciona i d’internacionalització de la ciència per definicio.

Demà, el degà també impartirà una conferència a la jornada IND+I, una trobada que organitza l’Ajuntament de Viladecans per analitzar les polítiques d’innovació i competitivitat que cal dur a terme per a impulsar la indústria catalana en què parlarà sobre els fenòmens que marquen tendència a nivell global en el camp de la indústria i dibuixarà els reptes que Catalunya encara ha d’afrontar en aquest terreny.