Aquest dijous 10 de juny al matí s’ha lliurat, a la Facultat d’Empresa i Comunicació, el premi Explorer Space Vic, en el marc del programa Santander X. El premi ha recaigut en el projecte D’Orígens, liderat per un equip format per Guillem Soler, Ricard Sala, Irene Chércoles i Laura Toran. En l’acte de lliurament del premi hi han assistit el degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Josep Burgaya, i la directora de la Unitat d’Emprenedoria de la UVic-UCC, Elisenda Tarrats.

Segons expliquen els impulsors del projecte, “D’Orígens és un projecte integrador i col·laboratiu, que neix del desig i la necessitat de crear un impacte positiu a la Societat, dotant de valor a aquells petits productors locals que posseeixen una història i unes característiques úniques”. Comenten els seus impulsors que l’objectiu del projecte és “crear una xarxa de consum conscient fent dels packs D’Orígens un element diferenciador de qualitat de la gastronomia catalana”.

Uns packs de productes que volen ser un referent de la terra, “amb una mirada crítica i alhora formativa, resolent barreres tècniques, amb un disseny curat i totalment funcional”. La iniciativa s’estructura en diversos packs, que estan targetitzats en funció dels moments de l’any o de les zones gastronòmiques del Principat. Ricard Sala és estudiant de Nutrició Humana i Dietètica, de la UVic-UCC.

Aquest premi és el resultat de dotze setmanes d’acceleració d’aquest projecte emprenedor gràcies al programa que la UVic-UCC desenvolupa conjuntament amb Santander X, que també ha comptat amb l’ajuda del col·lectiu d’empresaris sèniors SECOT.