L’agost és el mes de les vacances per antonomàsia, però aquest és, per ara, l’agost amb més telèfons intel·ligents a mans dels viatgers. Fins no fa gaire, qui s’enduia el telèfon mòbil a l’estranger es preocupava d’activar el “roaming” amb la finalitat de comunicar-se quan calgués. Avui, amb aquest giny ens enduem mapes, xarxes socials, correu electrònic i brúixola! Quina és la vostra aplicació predilecta a l’hora d’emprendre un viatge? Amb la vostra col·laboració hem confegit aquest recull que dividim en dos lliurament de 10 aplicacions cadascuna.

Com planifiquem el viatge?

TOURIST EYE
Si d’aquells viatgers que us agrada tenir tot el viatge ben apamat, aquesta aplicació us encantarà. En Dani Martínez Lahoz ens la recomana a través de Facebook perquè “permet planificar les vacances via smartphone i/o web, descarregar continguts al “smartphone” i poder visualitzar-ho “in situ” sense por a pagar un import massa elevat en roaming”. L’eina disposa l’agenda en una columna lateral esquerra i l’usuari, un cop ha indicat els dies que preveu viatjar, només ha d’anar arrossegant les caselles que representen les ciutats o els llocs de les ciutats que no vol deixar de visitar. És molt visual i pot consultar-se sense estar connectat a la xarxa. Un cop confegit el calendari, podem accedir a informació de tots aquests indrets, fotografies, webs relacionats i comentaris d’altres persones. Entre altres opcions, podem compartir els viatges i rutes a Facebook i Twitter.

LABTRIP
Aquesta “app” gratuïta ens la recomana en Jordi Franquesa, a través de Facebook. L’anuncien com una aplicació intel·ligent i, de fet, només accedir-hi et pregunta on viatges, amb qui i quants dies. Després et recomana llocs d’interès a visitar i te’n dóna detalls. Un cop has fet la teva tria, pots ordenar aquests indrets (restaurants, museus, etc.) a l’agenda, igual que a Tourist Eye, i deixar-hi comentaris a mesura que vas visitant cada lloc. Pot consultar-se off-line i té funcions de realitat augmentada. L’aplicació només té una pega, que està limitada a les ciutats europees.

On dormim?

BOOKING
Per als previsors però també per als qui es deixen portar sense saber on cauran rendits durant el viatge, la Susi Martínez-Rogés explica que Booking sempre és de gran ajuda a l’hora de trobar un hotel proper i reservar-lo. L’aplicació, que també té versió web, indica gràcies a la geolocalització quins hotels tenim a la vora –també es pot cercar per punt de destí–, el preu de la pernoctació, el nombre d’habitacions lliures i els serveis que ofereix. És interessant veure’n la puntuació rebuda, tot i que no hi ha comentaris dels clients.

COUCH SURFING
Heu visitat mai un amic i us heu quedat a dormir al sofà de casa seva? Bé, doncs aquesta és la filosofia del “couch surfing” però a l’inrevés, és a dir que primer dorms a casa la persona i potser sigui l’inici d’una gran amistat. Es tracta d’una xarxa social de persones que ofereixen el sofà o un llit de casa seva altruïstament, un nombre determinat de dies. Cada usuari explica què ofereix al perfil i la majoria fins i tot s’ofereix a fer de guia local. L’aplicació és molt pràctica quan ja s’ha iniciat el viatge, tot i que és millor omplir el perfil propi a través del web.

Informació local i series

TIME OUT
Cada lloc té les seves aplicacions, ens recorden dues viatgeres per correu electrònic. L’Eva Rexach va descarregar-se les guies Time Out de Londres i Berlín abans de volar-hi, i dues aplicacions locals quan va anar a Beaujolais, tot i que no les va poder fer servir, explica, per manca de cobertura. La Meritxell Hernández va fer el mateix quan va ser a Viena: es va descarregar l’aplicació CAT Vienna Guide. “El que podria sembar una app senzilleta, just per saber a quina hora surt l’últim tren, es converteix en l’app de referència del viatge”, conclou.

iBEACH
Si us agrada anar a la platja, com a la Meritxell Hernándezaquesta aplicació és la vostra. A ella li resulta imprescindible, explica, perquè “et diu la bandera, la temperatura de l’aigua, els serveis que hi ha, etc.” A més, també informa de la direcció i força del vent, una característica que pot resultar interessant als qui practiquen activitats de vela prop de la costa. Llàstima que es limita a les platges de l’Estat espanyol. Com diu Meritxell Hernández, és “per als qui passin les vacances a prop de casa”.

WEATHER NETWORK
A qui se li acudiria anar a la platja sense consultar abans quin temps farà? La Mercè Obach hi posa remei: Weather Network informa dels canvis metorològics, així com de l’estat de l’aire, l’índex UV i la previsió clàssica. Una opció similar és la que ens recomana l’Angela PlazaWeather Pro, tot i que costa 2,99 euros.

Ben comunicats i entretinguts!

WHATSAPP
És la joia de la corona de la missatgeria instantània i, com recorda en Vicenç Oller, no pot quedar fora de la maleta. És de pagament, però un cop instal·lada, el servei de missatgeria és gratuït. De seguida li treureu el suc, ja que a més d’enviar missatges individuals o a diverses persones d’un grup, podreu compartir-hi notes de veu, videos i fotos.

VIBER
Eines com aquesta són cabdals per a persones com la Mercè Obach, que tenen una part de la família a quilòmetres de distància, ja que permet fer trucades sense cap cost, quan es disposa de wifi. L’aplicació detecta automàticament tots els contactes de l’agenda que també l’han instal·lada i us informarà quan algú se la descarregui.

ANGRY WORDS
I perquè les hores d’espera en andanes, aeroports o carreteres, en Vicenç Oller ens suggereix que ens baixem l’Angry Words i passem una estona entretinguda. Per a qui no sàpiga de què va, és el clàssic Scrabble i el trobareu en diverses versions idiomàtiques.

[Seguirà…]