Els propers 11 i 12 de maig, la Facultat d’Empresa i Comunicació organitza els Connectivity Days, un espai d’experimentació immersiva per a la simulació i creació de realitats tecnològiques, que tindrà lloc al Paranimf i la Sala Gòtica de l’edifici Casa de la Convalescència del Campus Vic.

Amb l’objectiu d’aproximar tecnologies punteres al món de la comunicació i de l’empresa, tant als nostres estudiants com al nostre entorn, els Connectivity Days reuniran en un mateix espai una mostra de les tecnologies més avançades del moment perquè els visitants puguin submergir-se en l’experiència de la simulació i la creació de realitats amb sistemes d’última generació. En paraules de Josep Burgaya, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació, “les jornades suposen una mostra del que permet incorporar els avenços de la tecnologia al món de la comunicació i de l’empresa, una realitat que ja no és de futur sinó que és ben present”. Els Connectivity Days són, doncs, una mostra de “l’aposta formativa per implementar una tecnologia que permetrà facilitar i ampliar processos d’aprenentatge; el reforç a un vessant de tot allò que ja veníem fent”.

Un nou format de jornades

En aquest espai, els visitants podran viure autèntiques experiències immersives i conèixer-ne diversos usos: des de l’entreteniment fins a la creació d’eines formatives i d’aprenentatge utilitzades per a interactuar en nous entorns digitals. Així, els assistents tindran l’opció d’endinsar-se en vídeos 360º i visitar algunes unitats de rodatge de la mà de Ciutat Movistar; viatjar pel territori i visitar obres emblemàtiques del patrimoni català, gràcies al programa Giravolt de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural que, a més, es presentarà en primícia durant les jornades.

A un nivell més centrat en l’àmbit de la formació, Seidor Opentrends ens mostrarà com crear continguts formatius per a facilitar l’aprenentatge en mode immersiu així com la creació d’elements d’interacció en un metavers privat -en aquest cas la UVic- i interactuar amb altres visitants al campus 3D. Durant els Connectivity Days, els visitants coneixeran també quina tecnologia s’utilitza actualment darrera de les exposicions immersives audiovisuals com la de Van Gogh o Frida Kahlo, entre altres, i es reflexionarà sobre la creació d’experiències interactives diferencials en relació a projectes audiovisuals, de la mà d’INWO.

Des de la Facultat es creu que els beneficis que poden aportar unes jornades en aquesta línia poden ser importants, si es contextualitza adequadament. “No es tracta d’apostar per instruments tecnològics perquè sí, per jugar-hi, sinó en la mesura que ens permeten crear situacions de simulació que faciliten i amplien els processos d’aprenentatge”, indica Burgaya. D’altra banda, afegeix que “des del punt de vista de comunicació, la immersió, la realitat virtual o l’ús del metavers proporcionen formes de connexió més immediates i intenses que els canals tradicionals”.

Un projecte en desenvolupament

Tal com afirma el degà, la intenció de la Facultat i de la Universitat és anar més enllà dels Connectivity Days. “El nostre objectiu és poder crear un gran Centre d’Innovació i Creativitat (CIC), que contingui un Centre de Simulació Empresarial (CSE) al servei de la renovació dels plans docents i de la col·laboració amb les empreses, i, més endavant, un Centre d’Acceleració d’Iniciatives Audiovisuals (CAIA)” en els quals, afegeix, “s’interrelacionen projectes i dinàmiques formatives, serveis a l’empresa i l’impuls a projectes innovadors”. 

Consulteu aquí el programa complet.