El passat dijous dia 6 de maig, els alumnes de primer curs del grau en Administració i Direcció d’Empreses vam rebre la visita de les creadores del projecte emergent “Emprenedona”: Laura Prat i Lara Andrés. Laura Prat va estudiar arts escèniques i, després de no voler fer teatre, es va voler iniciar en el món del cinema. Actualment, es dedica a la gestió i organització d’esdeveniments. D’altra banda, Lara Andrés és llicenciada en geografia i té un màster en moda. Després de fracassar en alguns projectes, va aprendre dels seus errors i les coses li van començar a anar bé.
Després de les seves experiències personals i de situacions en que havia aparegut el masclisme, van decidir muntar una xarxa de dones emprenedores a les comarques del Ripollès, Osona i la Cerdanya per a treballar colze a colze. Tot i haver creat aquest projecte, pensen que “és vergonyós que en ple segle XXI s’hagi de fer una xarxa per a combatre les desigualtats entre gèneres”. Aquest projecte es va iniciar al 2020, i el seu propòsit és fer pinya i donar visibilitat als projectes de les dones que en formen part.
Els requisits que s’han de complir per a poder ser membre d’Emprenedona són: ser dona autònoma i tenir un projecte entre mans; tenir ganes d’aprendre i compartir; o sentir-te acompanyada en l’aventura de ser una dona de negocis. La subscripció anual és de 95€ més IVA, i avui en dia el projecte consta de 30 dones emprenedores. El període d’inscripció al projecte s’obre un cop a l’any (encara que enguany es plantegen re-obrir-lo al setembre a causa de la demanda que tenen). En un futur es plantegen canviar el nom per a que hi puguin entrar homes, ja que molts d’ells ho han sol·licitat i suporten la seva causa.
En quant a crítica constructiva i opinió personal, trobem que no està malament la idea ja què és important fer veure que les dones també formen part del món de l’empresa. De totes formes, creiem que l’emprenedoria no té gènere, però és cert que en aquest àmbit hi ha més presència masculina que femenina. Estaria bé que es pogués produir un canvi en el projecte per a que els home puguin formar part d’ell, ja que la majoria d’homes no discriminen entre gèneres i els agradaria formar part i participar en aquest projecte, que segur que tindrà un molt bon futur.
*Notícia escrita per Eugeni Triay Gayà i Pere Joan Sureda Juan, estudiants de 1r curs del grau d’ADE.