Del 4 al 9 de novembre tindrà lloc la desena edició de l’e-week, la Setmana Digital de Vic, que organitza la Universitat de Vic (Facultat d’Empresa i Comunicació), en col·laboració amb el VIT, centre tecnològic de l’Ajuntament de Vic.

En aquesta desena edició, l’e-week dedica una part important de les seves activitats a reflexionar sobre dos aspectes que cada vegada guanyen més pes dins de la Societat Xarxa. En primer lloc, i des d’un punt de vista del sector de l’oci, els videojocs. Per això, l’acte inaugural comptarà amb la conferència del professor de la University of Utah José Zagal, (dia 4, a les 10.30h a l’Aula Magna) que també participarà a la taula rodona Games and Meaningful play (12h). En segon lloc, aquest any també es destinarà part del temps a plantejar el fenomen dels MOOC, els nous espais educatius i gratuïts a la xarxa, amb la presència de Pedro Aranzadi, director general d’Universia España (dia 7, a les 12h a l’Aula Magna).

Del programa d’aquesta desena edició destaquen també la Jornada sobre realitat augmentada (organitzada des de l’EPS), la Jornada Visualismes (organitzada des de la FEC) i la Jornada Passaport a la Mobilitat (organitzada des de la FCSB), amb una clara voluntat d’implicar tots els centres de la Universitat de Vic en aquest esdeveniment.

L’objectiu de l’e-week és posar a disposició de la comunitat universitària i de les persones interessades en general un espai de reflexió sobre la nova societat del coneixement i els reptes que implica per a la nostra quotidianitat.

Per això, la Setmana Digital de Vic no es compon només de ponències de tipus acadèmic –en què ha comptat amb personatges internacionalment coneguts com Howard Rheingold (2004), Pierre Lévy (2006), Kevin Kelly (2007) o Robert Logan (2008)– sinó que des de fa dos anys s’obre a la societat i preveu espais d’encontre entre la ciutadania i els professionals per debatre sobre els reptes i les oportunitats de la societat 2.0.

A més de les activitats amb format de ponència també es programen actes de perfil més pràctic, en què es podrà experimentar la tecnologia des de diversos punts de vista, amb tallers sobre l’ús de les videoconsoles en activitats terapèutiques, la construcció d’un “drone” de quatre motors (o quadcòpter) a l’estildo it yourself, la construcció d’històries a partir de dades o com programar gràficament amb Pure Data. El públic més jove també tindrà l’oportunitat de participar amb el taller “crea el teu instrument virtual al mòbil” en el qual nois i noies aprendran a construir una aplicació musical en tres hores.

El programa ofereix altres activitats de temes tan diversos com l’astrofísica i la tecnologia de la missió Gaia, la promoció dels grups de música a la xarxa, una trobada de professionals usuaris d’Adobe InDesign, una competició de FIFA14, la recerca de feina i activitats de perfil cultural i lúdic que tindran lloc en diversos espais de la ciutat durant els vespres i nits de la setmana digital.

Podeu descarregar-vos el programa general.