Un total de 3181 han assistit als tretze webinars i meetings organitzats sota el paraigua del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), en el transcurs de la crisi sanitària per la Covid-19 i fins al final d’aquest curs acadèmic. Les trobades. Celebrades entre els mesos de maig, juny i juliol, van reflexionar i debatre sobre la pandèmia des de diversos punts de vista.
Entre d’altres temes, s’hi ha tractat l’aïllament dels pacients, el tractament de la mort i dels processos de dol en temps de Covid-19 o l’impacte del confinament en infants i adolescents. També s’hi ha reflexionat sobre l’ètica informativa durant la pandèmia o el rol dels sanitaris durant aquesta crisi. La coordinadora del CESS, Marina Geli, considera que l’aposta del CESS per organitzar aquest conjunt de sessions va ser molt encertada: “hem sabut crear espais de debat enriquidors en un moment en què la distància social obligada els dificultava i en què, arran de la situació tan nova i incerta que vivíem, eren més necessaris que mai”, valora.
En l’organització de les diferents jornades també hi han participat la Càtedra de Bioètica – Fundació Víctor Grífols i Lucas, la Càtedra de Cures Pal·liatives, la Càtedra de Salut Mental i la Càtedra de Serveis Socials, totes de la UVic-UCC, conjuntament amb el DIXIT Vic i del projecte Vic Ciutat Cuidadora.
Deixa un comentari