Els dies 27 i 28 de novembre, el Paranimf de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) serà l’escenari de dos congressos que posaran el focus en la salut mental: el 7è International Conference Storytelling Revisited i el 3r Congrés Internacional Innovació en Salut Mental i Benestar Social (ISaMBeS). Ambdós esdeveniments són gratuïts i es podran seguir tant presencialment com en línia a través de Zoom Webinar.
La narració com a eina terapèutica: Storytelling Revisited
El 7è International Conference Storytelling Revisited se celebrarà el dimecres 27 de novembre. Aquest congrés explorarà el potencial de la narració com a eina terapèutica en l’àmbit de la salut mental i l’espiritualitat. L’acte d’obertura comptarà amb Eva Espasa, vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement de la UVic-UCC, i els coordinadors del grup de recerca ISaMBeS, Salvador Simó i Laia Briones.
Les sessions destacades inclouen la conferència plenària de Carol Beckwith (University of the West of Scotland), “How Songs Help: exploring dementia carer stories through group songwriting”, i la intervenció de Raffaella Leproni (Roma Tre University), “I have my power! Storytelling, persuasion and mind-framing in Maria Edgeworth’s Harrington”. La majoria de les ponències es duran a terme en anglès.
Innovació en salut mental: Congrés ISaMBeS
El dijous 28 de novembre serà el torn del 3r Congrés Internacional Innovació en Salut Mental i Benestar Social, organitzat pel grup de recerca ISaMBeS de la UVic-UCC. Aquesta jornada busca crear un espai d’intercanvi d’idees, fomentar la col·laboració interdisciplinària i abordar reptes emergents en salut mental.
L’obertura inclourà les intervencions d’Eva Espasa, Salvador Simó, Laia Briones, Antoni Corominas, director de la Càtedra de Salut Mental, i Míriam Torres, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar. Entre les sessions plenàries destaquen:
- “Una mirada contemporània i innovadora a les addiccions a substàncies d’abús” (Marta Torrens, 09:15 h)
- “El fenomen de l’autolesió en joves a Catalunya” (Daniel Vega, 10:00 h)
- “Innovative Technologies and Mental Health: Bridging the Gap” (Ana Raquel Freitas, 10:45 h)
A la tarda, hi haurà sessions de treball sobre temes com les noves tecnologies, el tractament de les autolesions i l’estigma associat a la salut mental. La jornada culminarà amb una taula rodona (17:00 h) per presentar tres llibres recents d’investigadors del grup ISaMBeS, i la cloenda estarà a càrrec de Marina Geli, Gemma Prat, Salvador Simó i Laia Briones (18:00 h).
Exposicions paral·leles
Coincidint amb els congressos, al primer pis de Casa de Convalescència de la UVic-UCC es podran visitar dues exposicions: Parelles artístiques i The meaning of home.
Amb aquests esdeveniments, la UVic-UCC reafirma el seu compromís amb la innovació i la investigació en salut mental, contribuint a generar espais de debat i reflexió interdisciplinària.
Deixa un comentari