Article d’opinió de Marina Geli
El passat 17 febrer, en el context del cicle de “Tertúlies de Literatura Científica” de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, vam tenir el plaer d’escoltar a Cristóbal Colón explicant la història de la Fageda.
Testimoni extraordinari d’una història de vida que ha permès que a la Garrotxa les persones amb malaltia mental i amb discapacitat intel·lectual tinguin feina i dignitat. Cristóbal Colon va néixer a un poble de Saragossa i va començar a treballar d’ajudant de sastre amb el seu oncle quan el seu pare va morir sobtadament als 14 anys. Va aprendre l’ofici però va decidir anar a treballar al “sanatori” de Saragossa. En aquell moment, en la dècada de finals dels setanta, els “manicomis” eren pàrquings de malalts mentals i va decidir, determinadament, aconseguir que sortissin d’aquelles portes tancades. Va estudiar Psicologia Clínica i l’especialitat de Laborteràpia a la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment Direcció d’Empreses a IESE.
Testimoni extraordinari d’una història de vida que ha permès que a la Garrotxa les persones amb malaltia mental i amb discapacitat intel·lectual tinguin feina i dignitat
Accés a l’article complet de Marina Geli, sobre La Fageda: història d’una bogeria (publicat a Nació Digital)
Deixa un comentari