Data/Hora
Date(s) - 06/09/2016 - 08/09/2016
9:30 - 13:30
Localització
Centre d' Estudis Sanitaris i Socials
Categories
Presentació i objectius
Els professionals dels àmbits sanitari i sociosanitari es troben exposats quotidianament a la mobilització de persones (malalts, discapacitats, persones grans). Sovint es troben mancats de mitjans per fer front a les tasques d’atenció i cura a realitzar, de forma que la càrrega física i els trastorns musculesquelètics (T.M.E.) poden aparèixer. Aquests T.M.E. representen el 71,1% del total de les malalties professionals, afectant persones cada cop més joves després d’una activitat professional més i més curta. Així mateix, i durant aquestes tasques de mobilització, la persona atesa pot veure’s exposada a riscos adversos derivats de tècniques manuals realitzades, si més no, d’una manera poc segura i ineficaç, així com poc confortables. La formació constitueix un mitjà prioritari de sensibilització i de difusió de la Prevenció del seu capital de salut.
Els objectius del taller són:
- Aprendre les tècniques per a la mobilització i el desplaçament segur de persones utilitzant els productes de suport adequats
- Fomentar la mobilitat centrada en la persona
- Prevenir altres riscos adversos com les caigudes i la pèrdua d’autonomia
Programa
- Aprenentatge ergomotor pel desplaçament i la mobilització de la persona utilitzant la facilitació neuro-motriu de les trajectòries segons les tasques i les activitats quotidianes de verticalització, de rodament, de transferència, de marxa,…
- Incitació, invitació a la mobilització pel diàleg amb la persona
- Utilització dels productes de suport (ajudes tècniques) manuals i mecanitzades com útils d’atenció i de prevenció segons la tasca, la patologia i l’autonomia de la persona
- Aplicacions concretes en la sala: mobilitat al llit, transferències i marxa.
- Optimització dels criteris per la millora del moviment de la persona
- Conceptes d’ergonomia organitzativa
Professorat
Carles Salvadó. Fisioterapeuta. Màster en Gestió i Riscos en la Comunitat. Professor col.laborador a les Escoles Gimbernat (UAB), Fundació Universitària del Bages i a l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral. Formador Ergoteam France. Safe Patient Handling Trainer and Advisor (Hill-Rom Iberia)
Mireia Datsira.Terapeuta Ocupacional i Infermera. Màster en Envelliment Actiu. Centre per a l’Autonomia Personal SÍRIUS VIC, UVic-UCC
Metodologia
- Exposicions teòriques i demostracions pràctiques
- Anàlisi vivencial i de les experiències individuals
- Selecció dels principis de desplaçament de persones
- Treballs pràctics a l’ aula
Coordinació acadèmica
Mireia Datsira. Centre per a l’Autonomia Personal SÍRIUS VIC, UVic-UCC
Adreçat a
Professionals de l’àmbit sanitari i social (infermeria, fisioteràpia, teràpia ocupacional), tècnics de prevenció de riscos laborals i docents d’aquesta temàtica.
Informació general
Preu: Taller subvencionat per l’Obra Social “La Caixa”, promogut per SíRIUS VIC amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya. Places limitades. Cal formalitzar la matrícula i fer efectius 9 € en concepte d’assegurança de l’estudiant.
Lloc d’impartició
Universitat de Vic. Centre d’Estudis Sanitaris i Socials – SÍRIUS VIC. Miquel Martí i Pol, 1. 08500 Vic
Durada: 12 hores
Dates: 6, 7 i 8 de setembre de 2016
Horari: de 9.30 a 13.30 h
Idioma: Català, espanyol
Certificat d’assistència. Cal assisitir al 80% de les sessions
Per més informació i matrícula clica aquí
Deixa un comentari