- Aquest esdeveniment ja ha passat.
DIXIT Vic acull la conferència virtual “La figura dels agents de suport entre iguals en l’atenció a la salut mental”
Dimarts, 23 maig 2023 a les 16:00 - 17:30
Les intervencions entre iguals amb persones amb malaltia greu de salut mental tenen un gran potencial en el procés de recuperació de les persones afectades, ja que aquelles que es troben en una situació d’estabilitat tenen una posició privilegiada per contribuir a la recuperació de qui intentar superar els mateixos problemes. L’agent de suport és una figura formada que compleix diferents tasques complementàries, no mèdiques, que busquen fomentar l’empoderament i generar esperança i optimisme, variables que són motor de canvi.
Per conèixer millor aquesta figura i els beneficis que pot aportar, DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials ha programat per al 23 de maig la conferència “La figura dels agents de suport entre iguals en l’atenció a la salut mental”, que es durà a terme virtualment fent servir la plataforma Zoom.
Anirà a càrrec de quatre dels participants del projecte pioner “Inserció laboral de persones amb malaltia mental: Peer to peer”, que des de fa cinc anys duen a terme la Fundació Althaia, la Càtedra de Salut Mental de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l’entitat Osonament, i que és fruït de l’activitat científica de la Càtedra i del Grup de Recerca en Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) de la UVic-UCC.
Concretament, hi intervindran Gemma Prat, psicòloga clínica especialista a Divisió de Salut Mental d’Althaia; Rut Vilanova, terapeuta ocupacional del Programa de Suport Individualitzat per a persones amb trastorn mental sever de la Fundació; Rosa M. Rubio, activista en salut mental en primera persona i membre de l’equip docent del curs d’agents de suport entre iguals; i Mònica Sala, participant en la formació del curs d’expert en suport entre iguals.
La conferència se centrarà en la figura de l’agent de suport, que treballa des de la premissa de l’ajuda mútua entre iguals, ja que ajudant a un altre també s’ajuda a un mateix. L’anomenada recuperació personal, complementària a la recuperació clínica i social, es basa en un procés d’adaptació positiva a la malaltia i la discapacitat, amb l’objectiu de crear les condicions per aconseguir un nivell adequat de benestar personal més enllà de les limitacions que pot causar la malaltia.
Inscripcions