- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Bases per a l’Atenció a Persones amb Disfàgia
Dimecres, 29 novembre 2017 a les 15:30 - 17:00
Objectius
Identificar els signes de la disfàgia orofaríngia
Conèixer mètodes d’avaluació clínica
Dissenyar circuits per detectar persones amb disfàgia
Proporcionar eines per assegurar una deglució segura i eficaç
Conèixer la intervenció dels diferents professionals en l’abordatge de les persones amb disfàgia
Aprendre alternatives culinàries per a millorar la ingesta en els pacients amb disfàgia
Programa
Què és la disfàgia orofaríngia. Tipus, causes, complicacions…
Circuit per detectar i diagnosticar el pacient amb disfàgia. Rols de l’equip multidisciplinar
MECV-V: Mètode d’exploració clínica volum-viscositat
Recomanacions en la disfàgia orofaríngia
Conèixer les diferents textures per a la disfàgia
Conèixer els diferents espesseïdors
Metodologia
Exposicions teòrico pràctiques
Professorat
Fadwa Al-labadibi.Terapeuta ocupacional de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.
Anna Noguera.Terapeuta ocupacional de l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.
Anna Vila. Doctora en Nutrició i Metabolisme, Dietista-Nutricionista. Professora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar UVic-UCC
Coordinació acadèmica
Mireia Datsira. CESS SIRIUS Vic, UVic-UCC
Dirigit a
Professionals de les Ciències de la Salut i Socials. Estudiants dels graus d’aquests àmbits. També pot ser d’interès per a persones cuidadores de persones en situació de dependència.
Informació general
Places limitades
Preu: Seminari subvencionat per Obra Social “La Caixa”, amb la col·laboració del Departament d’ Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Cal formalitzar la inscripció i fer efectius 5 € en concepte d’assegurança .
Lloc d’impartició: CESS Sirius Vic. C. Miquel Martí i Pol, 1. 08500 Vic
Dates: dimecres 22 i 29 de novembre de 2017
Durada: 3 hores
Horari: de 15.30 h a 17 h
Idioma: Català
Certificació:
Certificat d’assistència. Cal assistir al 80% de les sessions.