El passat dissabte 7 de juliol una vintena de persones es van endinsar al món de les papallones amb la sortida naturalista del programa “Descobreix els sistemes naturals 2018”.

Els naturalistes experts Jordi Faus, Alba Puntí, Albert Palou i Martí Franch van explicar mil i una curiositats per a poder reconèixer les principals famílies de papallones diürnes de Catalunya. A Catalunya s’hi troben prop de 200 espècies, que destaquen per la relació estreta de cada una amb unes poques espècies de plantes.

Dissabte es van poder determinar 31 especies diferents, de les quals cal destacar-ne una de molt especial. Es va trobar una formiguera gran (Phengaris arion), una espècie de blaveta rara i en regressió a Catalunya de la qual actualment no es coneix cap població a la Plana de Vic. És una espècie molt emblemàtica pel seu cicle vital, ja que les erugues passen fins a un any vivint sota terra, dins els formiguers de Myrmica sabuleti, alimentant-se de les seves larves, i després la papallona emergeix i surt del formiguer a reproduïr-se i pondre els ous sobre serpoll (Thimus serpyllum) o orenga (Origanum vulgare). És una molt bona notícia i, més endavant, caldrà confirmar si hi ha una població a la zona on es va fer la sortida.