El passat divendres dia 21, la dotzena sortida naturalista del cicle “Descobreix els sistemes naturals” a Osona, organitzat pel Grup de Naturalistes d’Osona(GNO-ICHN), elCentre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM-UVic UCC) i el Museu del Ter (Ajuntament de Manlleu) va girar entorn del grup de mamífers més divers, i alhora desconegut, del nostre entorn: els ratpenats.

En total, vint-i-cinc participants van participar en la jornada, que va començar a les 19h amb una presentació a càrrec de Jordi Camprodon, qui també va acompanyar els assistents a l’exterior on, amb l’ajuda d’un detector d’ultrasons, es van poder veure i identificar alguns individus.

La presentació introductòria va desvelar alguns dels secrets d’aquests mamífers voladors tant interessants: de què s’alimenten? On viuen? Quantes cries tenen? Quants anys poden viure? Com s’han de col·locar les caixes-refugi? Entre altres qüestions. Posteriorment, des de la riba del riu Ter, es van identificar tres espècies de ratpenats (totes del gènere Pipistrellus): pipistrel·la comuna (P. pipistrellus), pipistrel·la nana (P. pygmaeus) i pipistrel·la de vores blanques (P. kuhlii).