El passat dissabte dia 10 de novembre va tenir lloc la quinzena i última sortida del cicle “Descobreix els sistemes naturals” a Osona, organitzat pel Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN), el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM-UVic UCC) i el Museu del Ter (Ajuntament de Manlleu). En aquesta ocasió, els més de 30 assistents van tenir l’oportunitat de descobrir les curiositats del món dels bolets i identificar-ne algunes espècies que podem trobar a les Guilleries.

Per començar, en Jordi Baucells ens va parlar de l’important paper que tenen els fongs en el bon funcionament dels ecosistemes, com a grans descomponedors que són. També ens va informar del nombre d’espècies de bolets que tenim a Catalunya o dels aspectes a tenir en compte a l’hora de collir-los, entre altres.

Tot seguit, els participants es van dividir en 3 grups encapçalats per la Carme Casas, el Carles Martorell i el mateix Jordi, i es van endinsar al bosc per intentar trobar el màxim nombre d’espècies de bolets possible. Per últim, es van identificar i classificar els exemplars recol·lectats, tot comentant la seva comestibilitat i els diferents noms amb què es coneixen.

En resum, una activitat amb un gran èxit que va servir també per posar punt i final al cicle de sortides naturalistes 2018. Us esperem l’any vinent!

Fotografia: Marc Vilella

 

Fotografia: Marc Vilella

 

Fotografia: Marc Vielalla