Grills i saltamartins, ocells, invertebrats aquàtics, peixos, roques, orquídies, flora i vegetació, papallones, libèl·lules, ratpenats, papallones nocturnes, bolets i geologia, aquests són els grups que es podran descobrir al llarg d’aquest 2020 a les Sortides Naturalistes a Osona.

© Marc Vilella

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic – UCC, el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN organitzen, un any més, un conjunt d’activitats i sortides naturalistes gratuïtes i obertes a tothom. El programa també compta amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, Geòleg.cat, Taller de Geologia, el grup Orquidiològic de Catalunya, l’Associació Flora Catalana i l’Ajuntament de Vic.

La proposta d’aquest any inclou 17 sortides centrades en l’estudi i coneixement del medi natural. Enguany, destaca la novetat d’una sortida centrada en el món dels insectes ortòpters, més coneguts com a “grills i saltamartins”, que tot i comptar amb més de 20.000 espècies distribuïes per tot el planeta, són uns grans desconeguts. Els ortòpters es caracteritzen per tenir un aparell bucal mastegador i les potes posteriors molt desenvolupades i preparades per saltar.

A més a més, també destaca un taller de geologia nou on s’explicarà la formació de les roques i el seu cicle tot modelant xocolata.

També es torna a programar la jornada “Bioblitz Osona”, que aquest any es durà a terme al Brull, a l’entorn idíl·lic del Parc Natural del Montseny: durant un mateix dia, una quinzena d’especialistes en diferents grups de flora i fauna, amb l’ajut de voluntaris, intentaran descobrir i mesurar la biodiversitat que acull aquest espai.

“Descobreix els sistemes naturals 2020” comença el proper dissabte 7 de març de 2020 amb un anellament científic d’ocells a la desembocadura de la riera de Sorreigs al riu Ter, a càrrec del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona.

Consulta aquí el programa complet.