En el tercer programa d’UVic Ràdio Perfil Propi, Gerard Coll-Planas, doctor en sociologia i professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC), s’asseu davant del micròfon per parlar del seu nou càrrec: director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere.
Per a Coll-Planas, la direcció del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere suposa “un reconeixement de l’evolució del que abans es deien Estudis de la Dona, per entendre els estudis d’una forma més àmplia com estudis de gènere”. Tot i així, aquest canvi ve d’un “procés traumàtic com és la mort de Francesca Bartrina, i és un relleu d’una situació trista, però és un moment il·lusionant en què hi ha una energia molt positiva, ganes de treballar i amb molts reptes per tirar endavant i iniciar coses noves.” A més, explica que el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere és un espai on es recull el conjunt de l’activiat i es fomenta.
Coll-Planas, també respon sobre el seu llibre Dibuixant el gènere, en què es parla del gènere com una construcció cultural: “Tot va sorgir a partir de les classes en què, per ajudar a explicar teories complexes m’ajudava de diversos anècdotes, acudits, etc.” És d’aquí on sorgeix un projecte que compta amb el pròleg de Teresa Forcades, de qui opina que és un perfil necessari avui dia per la seva versatilitat.
En l’entrevista amb el nou director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere, es crea un debat sobre la naturalització de característiques d’homes i dones i ho aplica a la política. Posa d’exemple a Carme Chacón, qui es va incorporar a la feina l’endemà d’haver donat a llum, que va il·lustrar molt bé les tensions que hi ha entre el gènere masculí i el femení, ja que hi ha molta més exigència. Opina que “hauríem de repensar la política en termes de gènere”, i entendre que el món de la política s’ha definit en termes endrocèntrics i com des d’una perspectiva feminista es podria repensar la política per a tothom.