Sandra Ezquerra, Directora de la Càtedra Unesco Dones, Desenvolupament i Cultures i coordinadora del Grup de Recerca Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives (UVic-UCC), i companya del CEIG, va publicar l’article d’opinió El feminisme contra la uberització de la cura en el periòdic de la Catalunya Central, El9Nou.cat.
Recentment, a la Xina, una mare va contractar un repartidor a domicili perquè portés el seu fill a l’escola, argumentant que els freds matins d’hivern la desmotivaven a llevar-se d’hora. Altres famílies s’hi van veure inspirades, com ara una mare que, després de passar-se tota la nit treballant, al matí es troba massa esgotada per gestionar la logística familiar.
Pot resultar tranquil·litzador dir-nos a nosaltres mateixos que això, en el nostre context, no passaria mai. Com amb les morts per covid que esclataven a finals de 2019 en el gran país asiàtic, és temptador repetir-nos que això no va amb nosaltres. Però la covid es va estendre a tot el món i va arribar, també, a casa nostra i, més enllà de judicis morals i caracteritzacions de bones o males mares, la manera en què el capitalisme subordina la vida també és global.
Per això, proposo una reflexió sobre les diferents maneres en què les nostres quotidianitats es veuen cada cop més travessades per estrambòtics i angoixants malabarismes per donar resposta a les nostres nombroses responsabilitats. Malauradament, l’esfera de la cura, aquella en què podem garantir que les nostres existències siguin dignes, saludables, sostenibles i felices, cada cop es veu més descuidada.
Llegeix l’article d’opinió complet, aquí.